Foto: scenavidra.hr

Vremenski odmak od jedne generacije mnogim će ljubiteljima komedije najbolje opisati predstava “Ocat i sin”. Samo ironično ime predstave može se protumačiti kao kiselo ubrizgavanje starih metoda zavođenja u novija vremena u kojima, složit će se mladi, nije tako jednostavno.

U rasprodanom kazalištu Vidra, izrazito komični duo Tin Sedlar i Zlatan Zuhrić Zuhra, otpustio je kočnice i u petoj se brzini ove srijede upustio u smijeh sa svojim najvjernijim posjetiteljima, kojima je i prije same predstave zajamčena poslastica stand upa na daskama koje život znače.

Iako je očeva svakodnevica podređena isključivo sinu, njegovi se planovi ipak znatno razlikuju. Iskusni zavodnik, koji je nekada zavodio brojne žene po cijelom gradu, doajen zavođenja koji sam sebe naziva ‘žigolo’, odlučuje na komičan način objasniti sinu kako uspjeti baš na tom području.

Jednostavna scenografija pridonijela je značajnom fokusu publike na glavne likove te njihove osebujne pošalice, ponajviše usmjerene na nadobudnog mladića kojemu je to prvi spoj, i to još na slijepo.

Raspoloženo gledalište u jednom je dahu odgledalo predstavu, a dok su sva lica bila obasjana osmijesima, dlanovi su bili zaduženi za aplaudiranje. Među mnogobrojnim uzvanicima, mogla su se primijetiti i poznata lica, ponajviše cijela ekipa novog serijala “Na granici”.

Humoristična predstava tako je obilježila svoj pedeseti rođendan, a u planovima, naglašavaju, moglo bi doći vrijeme i da ovo djelo popratimo i putem malih ekrana.