Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Marin Ivanović Stoka, poznati hrvatski reper koji uskoro slavi 20 godina karijere, u Kerempuhu je premijerno održao svoju autobiografsku monodramu ‘Stara škola kreka – iz tame u svijetlo’. U njoj progovara o svojim počecima, zašto se zaljubio u rep te kada je sve krenulo prema tamnoj strani.

Emotivno i iskreno, kroz smijeh i suze progovara o svim ovisnostima i ružnim događajima koje je proživio. Nitko u publici nije ostao ravnodušan na Marinovu priču, a ni suza nije nedostajalo. Velikim pljeskom, uzvicima i ovacijama publika je pozdravila trud uložen u ovu priču. Iako nije bio raspoložen za davanje izjava o premijeri, osmijeh i zadovoljstvo na licu poznati reper nije mogao skriti.

‘On ima urođenu karizmu za scenu, osjeća se kao doma na pozornici’, rekao je redatelj Mario Kovač

Redatelj Mario Kovač prihvatio je ovaj projekt samo ako Marin bude spreman “prosuti” dušu pred ljude i bude autentičan, priznao nam je Kovač nakon premijere.

“Ima urođenu karizmu za scenu, osjeća se kao doma na pozornici. Ponekad se mučiš s ljudima koji su profesionalci, oni nemaju to”, rekao je Kovač. Kroz smijeh napominje da mu je ipak nedostajalo malo discipline, ali sve to pripisuje emocijama prema odabranoj publici koje su ga vidljivo držale cijeli nastup.

Srđan Ćuk, poznatiji kao General Woo, Marko Lasić Nered, Target, Andrija Jarak, Marija Husar, Alan Hržica, samo su neki od poznatih koji su uz obitelj i prijatelje došli podržati Marina. Impresivno, iskreno i autentično svjedočanstvo, prokomentirao nam je kazališni glumac i redatelj Marko Torjanac.

“Najvredniji dio predstave je onaj gdje on govori o svojim iskustvima. Bitno je da iz jedne vrste prevencije ljudi vide gdje ih neumjerenost može odvesti. Isto tako smatram da je vjera intimna stvar, nije riješenje u propagiranju religije. Crkveni PR je u ovoj zemlji prejak, i tu predstava prestaje biti uvjerljiva. Koliko god mislim da je zdravo progovoriti o problemima droge, štetno je za društvo stvari vraćati na vjeru i religiju”, zaključio je Torjanac.