Foto: Antonija Grbavac/Global

Rupi Kaur jedna je od najpoznatijih autorica na društvenim mrežama i začetnica tzv. Instapoezije, a nedavno je objavila da izdaje novu knjigu.

“Bio je to dug put, ali sad sam ovdje s novim pjesmama. Krećem u dizajniranje covera i crtanje ilustracija”, izjavila je Kaur i zahvalila se obožavateljima na podršci. Kanadska pjesnikinja indijskog podrijetla dosad je objavila dvije zbirke poezije “Med i mlijeko” te
“Sunce i njeni cvjetovi”, koje su prodane u više od dva milijuna primjeraka na 25 jezika, dok je “Med i mlijeko” postao bestseller New York Timesa.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

it’s finished!!!!! i just wrapped up the manuscript for book 3 and want to celebrate with you ?????? it’s been a long road and you’ve been so patient. your love and support pushed me through times i was ready to give up. here i am with all our new poems!!! each “first edition” of my books looks like this. i print out the poems and lay them flat. then i start placing them in the correct order- because the journey that is created with the placement matters. this process takes months and i usually end up with two dozen versions of the book ☺️ after i like the order- i glue the final into a messy little notebook to get a feel for how it reads from cover to cover. before all the fancy paper-the pretty fonts and colours are added on-i want the poems to make my stomach turn in their rawest form. this tradition pays homage to how i wrote. put together. and self-published ‘milk and honey’ while living with my best friends in a cute little home during my university years. now: i don’t know when book 3 will be out but i can say the hard part is over and now i’m off to make the drawings and design the cover. here’s to round three my sweeeeeet sweet family ? you with me on this?

Objavu dijeli rupi kaur (@rupikaur_)

Počela je pisati dok je bila u srednjoj školi, a danas ju na Instagram i Facebook profilu, na kojima svakodnevno objavljuje pjesme, prati više od četiri milijuna ljudi. Američki časopis The New Republic prošle godine ju je proglasio autoricom desetljeća. Ipak, Kaur se suočava s brojnim kritikama koji njezino pisanje ocjenjuju kao previše banalno i neiskreno, a pojavile su se i optužbe za plagiranje.

Njezinu poeziju, koja govori o ljubavi, gubitku, oporavku i ženstvenosti, prate minimalističke ilustracije. Osim toga, pjesme karakterizira jednostavnost i slobodan stih.

Datum izlaska nove knjige još nije poznat.