Foto: Pixabay

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. od 2000. godine organizira natječaj za najbolju knjigu na temu Domovinskog rata, a ovogodišnju nagradu dijele dvije knjige – “Za Hrvatsku moje bake” autora Michaela Palaicha i “Tko je palio moje knjige” Josipa Palade, prenosi Hina.

Natječaj je otvoren u lipnju 2020. godine, pravo na sudjelovanje imali su svi autori knjiga koje su povezane s Domovinskim ratom, a nagrada “Bili smo prvi kada je trebalo” prošle godine uručena je dr. Anti Nazoru i Tomislavu Pušeku za njihovu knjigu “Domovinski rat”.

U ovogodišnjem žiriji su bili Dražen Ernečić, Ivica Matošević i Mladen Pavković, koji su obje knjige ocijenili kao jednakovrijedne i dostojne prvoga mjesta. 

Tema knjige “Tko je palio moje knjige” fokusira se na život sudionika Domovinskog rata, njihove priče i doživljaje tijekom borbe, dok knjiga “Za Hrvatsku moje bake” donosi priče hrvatske dijaspore i njihov pogled na pobjedu Hrvatsku i osamostaljenje. 

U dvorani Hrvatske kulturne zaklade – Hrvatskog slova, 1. listopada u Zagrebu, nagrađivani autori će primiti priznanje. Cilj natječaja je upoznati ljude s knjigama na temu Domovinskog rata i potaknuti ih na čitanje istih.