Foto: Ernest Mazarekić

Zagrebački park Opatovina postao je bogatiji za nekoliko murala zahvaljujući četvorici hrvatskih umjetnika – Marinu Remiću, Erolu Sjajnom, Borisu Bari i Tihomiru Krklecu.

Boris Bare, kao predvodnik projekta Art park, okupio je umjetnike, a imali su podršku i Turističke zajednice grada Zagreba, navedeno je u službenom priopćenju.

“Ideja se rodila jer smo u ovo doba karantene obavijeni porukama ‘ostani doma’, no što s onima koji nemaju dom? Istodobno, prilikom crtanja prvog murala u parku vidjeli smo nekoliko beskućnika kojima je u tom trenutku park stvarno i bio dom. Tako je nastala ideja da jedan od radova nazovemo ‘I park je nekome doma'”, objasnio je u priopćenju Tihomir Krklec, poznatiji kao Afrika.

Foto: Ernest Mazarekić

Boris Bare pojasnio je da se mural “No pasa nada” odnosi na trenutnu situaciju oko koronavirusa te da je poruka rada “da ljudi iz ove situacije izvuku neke pouke da se sve skupa ne vrati na staro, već da bude bolje”.

Uz murale “I park je nekome doma” i “No pasa nada”, Opatovinu krase još i “Zagreb flowers of Life” te “Onaj dan kad je tigar pao preko vulkana”.

Projekt Art park pokrenut je u ljeto 2016., kada je Tomićeva ulica postala okupljalište za sve ljubitelje umjetnosti. Tri godine nakon toga, proširili su djelovanje i od tada uređuju zelene površine grada Zagreba.

Foto: Ernest Mazarekić
Foto: Ernest Mazarekić