StoryEditor

SALATE ‘TO GO‘ Uz 10-minutnu pripremu nahranite mozak i tijelo

Orašaste plodove, žitarice i bobičasto voće najjeftinije je kupovati u rinfuzi
Autor:
Global.
15/10/2017 u 17:05 h

Ubrzan ritam života često nas natjera da se zaboravimo hraniti ispravno, a takve odluke izazivaju nam različite zdravstvene tegobe. Da bismo to izbjegli, dobro je sa sobom imati "džepne" obroke.

U vrijeme kada su studenti sve više pod stresom malo tko razmišlja o planiranju obroka, ali obrok salate ne zahtijevaju dugu pripremu, rijetko zahtijevaju kuhanje, a hrane i mozak i tijelo. S obzirom na mogućnost variranja sastojaka, salata je odličan obrok koji će vam omogućiti da dan provedete maksimalno koncentrirani.

Namirnice koje se koriste većinom su svježe i prirodne, gotovo svagdje dostupne, i za svačiji proračun. Osim što su salate iznimno hranjive, obiluju mineralima i možete ih svaki dan raznovrsno kombinirati. Tako vam za zdravu salatu treba tjestenina, povrće i orašasti plodovi po želji.

Foto: Pixabay

Tome možete dodati omega-3 masne kiseline, malo maslinova ulja ili lanenih sjemenki, dok ćete visokokvalitetne proteine unijeti dodavši sir, jaje i/ili piletinu. Sva priprema traje samo 10 minuta, a osigurava zdrav i hranjiv obrok onda kada nema vremena za odlazak na ručak.

Orašaste plodove, žitarice i bobičasto voće najjeftinije je kupovati u rinfuzi

"Na faks volim nositi salate čija priprema ne zahtijeva mnogo vremena, poput tjestenine s rajčicama, zelenom salatom, krastavcima i bučnim uljem", podijelila je svoju verziju to go obroka Nikolina Božić Kudrić, studentica ekonomije na engleskom u Zagrebu.

Za 15-minutne stanke između predavanja vrijedan je izvor energije suho voće u kombinaciji s različitim namirnicama.

Osim što su suhe šljive bogat izvor antioksidansa, pune su vitamina A i K, a time i odličan dodatak vašem obroku. Kombinirajte ih i s orašastim plodovima žitaricama, ali i bobičastim voćem. Namirnice kupite u rinfuzi jer su tako jeftinije.

25. travanj 2024 04:17