Foto: Pixabay

Strah od nedostatka toaletnog papira čini se kao glavni problem u doba pandemije korona virusa. Zato se ekipa s njemačke internetske stranice Blitzrechner.de dosjetila kako pomoći i izračunati koliko bi mogla trajati zaliha pomoću jednostavnog izračuna.

Za dobru računcu potrebno je upisati s koliko se toaletnog papira raspolaže i koliko je dnevno odlazaka na zahod. Pri tome, važno je uzeti u obzir koliko je dug boravak kod kuće, koliko je članova u obitelji te koliko osoba koristi koju količinu toaletnog papira tijekom jedne nužde. Nakon ovog lakog izračuna svako će kućanstvo znati koliko toaletnog papira koristi, koliko dugo će trajati zaliha, treba li ih nadopuniti i tko je ipak malo pretjerao s kupovanjem toaletnog papira.

Tijekom pandemije koronavirusa teško je vidjeti nekoga tko toaletni papir ne kupuje. Upravo zbog toga, neki europski supermarketi ograničili su prodaju na jedan ili dva paketa po kućanstvu. Osim samog izračuna, ova stranica daje i informacije o tome za što još se može iskoristiti toaletni papir.

Na ovoj internetskoj stranici preporuka o korištenju toaletnog papira samo je jedna od mogućnosti koje možete izračunati. Ako vas zanima koliko metara dnevno pređete, koliko trošite na kavu, koja veličina kape vam treba, koja je optimalna visina stolice i stola koja vam je potrebna, ali i mnoge druge zanimljive i korisne informacije poput koliko vode trošite ili je li bolje prodati ili iznajmiti stan.