Foto: Pixabay

Pomisao na prvi spoj često je stresna. To je neizvjestan događaj u kojem se svako trudi ostaviti što bolji dojam i želi da sve prođe savršeno. Da bi tako i bilo treba se poklopiti mnogo stvari, od kojih je jedna dobar izbor lokacije.

Svaki pojedinac ima svoju viziju savršenog datea, od odlaska u kino pa do romantičnog piknika, a da bi spoj što bolje prošao važno je imati ideju te o njoj razgovarati i zajednički odlučiti. Mjesto na koje odete prvi put je mjesto kojem ćete se uvijek rado vraćati. Zbog trenutne situacije, neke od ideja morat će malo pričekati, no čim epidemiološka situacija bude povoljna, svakako savjetujemo iskoristiti jedan od sljedećih prijedloga.

Boravak u prirodi

Druženje uz piknik prijedlog je za one koji vole boraviti u prirodi. Piknik uz more, jezero ili na livadi sigurno je dobar odabir, a u Zagrebu se takav spoj može organizirati na Jarunu, Bundeku ili Maksimiru. Upravo takva lokacija za spoj idealna je za studenticu Magdalenu Feruh, koja prednost Jaruna i Bundeka vidi i u velikom izboru kafića i restorana koji ih okružuju, a koji paru mogu poslužiti kao odlično mjesto za bolje upoznavanje te opuštanje.

“Osim toga, na Jarunu i Bundeku mogu se gledati i čarobni zalasci Sunca”, istaknula je Magdalena.

Za sve one željne dugih šetnji i razgovora preporučila je odlazak na Sljeme te ga je, zbog izoliranosti, opisala kao “odlično mjesto za bijeg od svakodnevice”.

Muzeji, kazališta, kina i zabavna događanja

Odlazak u kino česta je asocijacija na prvi spoj i to se rijetko pokaže kao loš odabir. U mnogim kinima postoje i sjedala namijenjena zaljubljenima, a gledanje filma može biti odličan način za razbijanje treme koja je često prisutna na prvom spoju.

Svima onima koji svoje slobodno vrijeme vole provoditi posjećujući muzeje i kazališta Zagreb pruža mnogo izbora. Muzej prekinutih veza ili Muzej čokolade neki su od muzeja koje studentica Anđela Šišeta smatra zanimljivim mjestima za romantični izlazak, posebno ako se radi o prvom spoju. Također, odličnom idejom prvog spoja smatra i odlazak na kuglanje ili skakanje po trampolinima, posebno za one sportskog duha.

Slastičarne i kafići

Da bi spoj malo “zasladili” mnogi se parovi odlučuju za odlazak u slastičarnu. Uživanje u omiljenom kolaču u Zagrebu je moguće na mnogim lokacijama, a Anđela bi svim parovima preporučila upravo takav prvi spoj. Od takvih malih, slatkih mjesta za prvi date izdvajamo Vincek, Amelie, Le Kolač i Magnolia slastice.

Osim toga, u Zagrebu se nalaze i mnogi kafići romantičnog interijera u kojima svaki par može uživati u razgovoru ispijajući omiljeno piće, a kao jedan od takvih Magdalena je istaknula A Most Unusual Garden, kafić koji je poznat po kućicama na drvetu pa pruža novo iskustvo. Ističu se još i Finjak, Botaničar te Gluten.

View this post on Instagram

Cijeli članak na @journal.hr ❤️ ? @sanja.tusek

A post shared by Caffe bar Finjak (@caffebarfinjak) on

Jednodnevni izlet

Malo drukčija, a jednako zanimljiva ideja za spoj jest odlazak na jednodnevni izlet. Uz naglasak na to da mjesto izleta ne bi trebalo biti previše udaljeno od mjesta stanovanja jer otežava mogućnost dolaska do njega.

Studentica Iva Krešić izdvojila je posjet dvorcu Trakošćanu te odlazak na kremšnite u Samobor kao lokacije na koje bi se parovi mogli uputiti te dobro provesti. Ako se odlučite na romantični izlet, na drugom će vam spoju biti lakše jer će vas povezivati zajednički doživljaj.