Foto: Marko Plejić/Global

Kako prikazati moć, eleganciju, prestiž i formalnost svake žene, i to korištenjem isključivo crne boje u odjeći, bio je izazov za Tomislava Župana, 21-godišnjeg studenta Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu, a čijim je rezultatom, kako kaže, bio jako zadovoljan. Naime, kolekciju “Dark Woman”, predstavio je nedavno na petom Zagreb Design Weeku.

Foto: Marko Plejić/Global

“Krenuo sam s jednom pričom i na kraju je završilo skroz drukčije”, rekao je Tomislav i dodao da za svoju kolekciju nije previše tražio inspiraciju od drugih dizajnera te da mu je ona jednostavno “pala na pamet”. Modeli koji su nosili njegovu odjeću su, kaže, bile uglavnom njegove prijateljice s fakulteta, ali na tom modnom događanju i sam Tomislav

se našao u ulozi modela, i to na reviji kolegice Tene Zubak.

“Mnogo je veća trema biti model nego dizajner”, sa smješkom je priznao Tomislav.

Mladoj dizajnerici i studentici treće godine TTF-a, Sari Klanjčić, to je bila prva revija koju je predstavila. Kolekciju “Colored darkness” pripremala je mjesec dana, a inspiracija je potaknuta ljudima oko nje koji su se borili s depresijom.

Foto: Marko Plejić/Global

Ukrštenim ravnim linijama i jarkim bojama Sara je nastojala prikazati kako uklanjanje negativnog pogleda na depresiju pomaže ljudima da zatraže pomoć te da se lakše nose s depresijom. Sarine je šarene kreacije predstavilo pet modela.

“To su bile moje prijateljice koje su mi se svidjele izgledom i osobnošću pa su mi se same uklopile u priču”, objasnila je Sara i nadodala kako je izrazito zadovoljna odazivom i reakcijom publike.

Ova je modna revija TTF-ovaca privukla mnoštvo publike. Mase ljudi, ali ne i studenata, na modnim revijama nisu nikakva novost, no ovogodišnji Zagreb Design Week privukao je izrazito velik broj upravo mladih ljudi. Uz Tomislava, Tenu i Saru svojim su se modnim kreacijama ove godine predstavile i Mia Popovska i Željka Wächter, Lora Holjevac, Eni Šlosar i Ana Paulina Jelić.