Foto: Aleksandar Selak

Style Report je i ove godine pokazao da je spreman u Osijeku udomiti trud, rad i znoj mladih neafirmiranih dizajnera. Tako se na 17. Portanova Fashion Incubatoru tražilo koje mjesto više. Vladala je sveopća opuštenost i raznolikost jer se stres, ali onaj motivirajući, komešao među ambicioznim natjecateljima.

Modne kreacije su tijekom revije nosile mlade djevojke, a sucima ovogodišnja konačna odluka nije bila lagana. U mnoštvu čipke, bundi, zakovica, raznolikih boja i tekstura, prikazano je što znači biti drugačiji i što je to besprijekoran izgled.

Naziv pobjedničke kolekcije bio je “Chorba”

Natjecateljica Marijana Cigić, inače studentica Akademije likovnih umjetnosti u Mostaru, u ovoj ulozi se najbolje snašla te je glavna nagrada pripala upravo njoj. Tako je dobila priliku pridružiti se velikoj modnoj obitelji BIPA Fashion.hr-a. Naziv njezine kolekcije bio je “Chorba”.

Marijani je najveći poticaj bio gromoglasni pljesak koji je dobila, no poslužio je i kao potvrda da se njezin rad itekako isplatio. Ostali natjecatelji bili su, isto tako, vješti. Važno je istaknuti cvjetni uzorak kao light motiv koji se prožimao kroz cijelu reviju i osvojio simpatije gledatelja.