Foto: Global

Iako nam je trenutačna epidemiološka situacija oduzela prepune adventske štandove i ispijanje toplih napitaka po trgovima, božićnu atmosferu u toplini vlastitog doma nitko nam ne može uskratiti. Uz šalicu kuhanog vina s mirisnim cimetom i klinčićima, omiljene božićne hitove i vruće fritule, okitimo božićno drvce originalnim kuglicama domaćih brendova.

Koogle

“Današnji Božić je više stres nego mir. Konzumerizam ga čini užurbanim i stresnim. Upravo sam Kooglama željela smiriti tu histeriju Božića i odmaknuti se od klasične božićne ikonografije”, objašnjava vlasnica obrta Martina Šimunković i dodaje da joj je želja pokazati da Božić ne moraju biti samo sobovi Djeda Mraza, već i mali zimski vrtovi zamrznuti unutar stakla, jedno lagano pero ili srebrni listić.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Koogle Handmade Glass (@koogle_handmade_glass)

Staklopuhački obrt Koogle nalazi se u Zagrebu, na zapadnim obroncima Medvednice, u Gornjem Stenjevcu. Koogle su ručno puhane staklene kugle, a proizvodi se mogu koristiti kao ukrasni predmeti, suveniri, konfeti za vjenčanja, osobni pokloni i slično. U Kooglama se odražava jednostavnost i minimalizam, a staklo je idealan medij za stvaranje tog dojma.

BILJKE.PLANTS

BILJKE.PLANTS je hrvatski brend koji izrađuje proizvode za ukrašavanje interijera. Specifičnog ovog brenda je ekološka osviještenost, koja je vidljiva i u najnovijoj božićnoj kolekciji koja nudi samoodrživo božićno drvce u kokedami. Da bi blagdanska atmosfera bila potpuna, naravno, potrebno je drvce i ukrasiti. Ne brinite, i za to su se pobrinuli ljudi iz BILJKE.PLANTS tako što su kreirali prekrasne ekološko osviještene ukrase kao što su staklene kuglice ispunjene zelenim biljkama i kuglice s konzerviranom mahovinom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli BILJKE.PLANTS (@biljke.plants)

Kofer

Kofer gin kuglica idealan je božićni poklon za sve ljubitelje gin tonica. To je zapravo plastična kuglica dimenzije 10 centimetara, a u njoj se nalazi mali Hendrick’s gin s rozim ili žutim pupoljkom perzijske ruže ili pak borovnicom. Osim gin kuglica tu su i kuglice sa začinima. Ako radije birate kuhani gin umjesto kuhanog vina, ove su Koferove kuglice stvorene za vas i sigurno će dodatno zagrijati božićnu atmosferu u vašim domovima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli kofer. (@kofer._)

Marinski Heartmades

Marinski Heartmades je mala tvrtka za proizvodnju keramike gdje proces proizvodnje uvijek započinje maštom i nastavlja se kao vješta igra ruku i gline, a njeguju se održivi materijali. Svaki proizvod odiše ljubavlju i zavidnom vještinom, stoga ne čudi da su trenutno na web shopu sve božićne kuglice rasprodane.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marinski Heartmades (@marinskiheartmades)