Foto: Pixabay

Ulaskom u novu godinu nastavit ćemo sa starim ritmom. Dobar partner u žurbi, obavezama i organizaciji vremena su planeri. Na jednom mjestu imamo prostora za upisati sve obaveze pa se ne bi trebalo događati da zaboravimo na neki dogovor, sastanak ili možda kolokvij.

Ovo su neki od prijedloga planera za 2021. godinu koji privlače izgledom i imaju sve potrebne rubrike za planiranje narednih 365 dana.

CHICovnik

“Šarmantan i neodoljiv planer za žene koje uvijek nose svoju nevidljivu krunu”, tako iz CHICovnika opisuju ovaj planer. Napravljen je od tvrdih korica na kojima piše motivirajuća poruka posvećena ženama. Prošle godine na naslovnici CHICovnika pisalo je “This girl has a plan”, a ove godine poruka je Girl you totally got this. Poruka je otisnuta bijelim slovima na tirkiznoj podlozi s rozim detaljima. Kroz cijeli planer provlači se roza boja pa je odličan odabir za sve romantičarke.

Planer je podijeljen na dio za organizaciju, dio za bilješke, dio za financije, “to do” listu, menstrualni kalenadar. Ima i dvije pokazne trake te utor za olovku i džepić za manje stvari kao što su računi, vizitke ili ulaznice s predstava ili koncerata, ako ih poželimo sačuvati kao uspomenu. U planeru se dobiju i naljepnice za ukrašavanje stranica. Organizacijski dio planera je podijeljen po satima u danu, što je izuzetno korisno za one koji imaju strogo isplaniran dan, ali i za one koji žele poraditi na organizaciji svog vremena i rasporeda.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli CHICovnik (@chicovnik)

Paper&Stuff

Iza ovog brenda stoji obiteljski tim, a nude klasične planere za kalendarsku godinu, ali i specijalizirane planere među kojima se nalazi i “Studentski planer”.

Kao i CHICovnik, planer Paper and Stuff na prednjoj korici ima motivirajuću poruku. Napravljen je od mekih korica u spiralnom uvezu. U ponudi je više dizajna i veličina, a kupcu se nudi i mogućnost personalizacije odnosno osmišljanja vlastitog proizvoda, što izdvaja ovaj planer od ostalih, piše njihovoj web stranici.

U ponudi su tri verzije unutrašnjosti. Prva ima označene dane i datume za cijelu 2021. godinu, kao i kod CHICovnika, a svaki dan ima svoj stupac podijeljen na sate. Druga i treća verzija imaju označene samo dane, ne i datume, što je korisno za one koji ne uspiju popuniti cijeli planer u godini dana. Zbog mekih korica nije težak te ima dovoljno prostora za upisati sve obaveze.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli P a p e r & S t u f f (@paperandstuffcro)

Ženski rokovnik

Ženski rokovnik već 12 godina izbacuje svoje planere. Nastali su, kako piše na službenoj web stranici, nakon što je dizajnerica shvatila da stalno kasni, da je neorganizirana te da zaboravlja čak i dijete u školi.

Planer sadrži organizacijski dio koji je podijeljen po danima i satima, a ima i godišnju i mjesečnu “to do” listu u koju se mogu upisati novi, ali i prekrižiti ispunjeni ciljevi i obaveze. Planer ima nekoliko kategorija. Jedna je posvećena liječničkim pregledima, jedna kućnim ljubimcima, budžetu… Rubrika “Male stvari koje te čine sretnom” mogla bi biti presudna za odabir baš ovog planera. U nju pišemo sve ono za što smo zahvalni pa se možemo prisjetiti ako zaboravimo. Planer ima također dvije pokazne trake i džepić za sitne stvari.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ŽENSKI ROKOVNIK ?? (@planner.boutique)

PlanS design

Slovenski rokovnik koji izrađuje studentica arhitekture, a dizajnirala ga je jer nijedan koji je kupila nije ispunjavao sve njezine potrebe.

U ponudi ima pet različitih dizajna koji mogu biti na hrvatskom, slovenskom i engleskom jeziku. Unutrašnjost nudi organizaciju po mjesecima i tjednima odnosno danima. Organizacija po tjednima sastoji se od “to do” liste, top prioriteta, bilješki i opisnog dijela dana. Planer također sadrži i rubriku mjesečnog budžeta, mjesta koji je samo za bilješke te praznine za nove ideje. Na kraju se nalazi dio s motivacijskim porukama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli planSdesign•PLANNER•ROKOVNIK (@plans.design.hr)