Foto: Privatna arhiva

“Dobro došli u teatar apsurda. Interpretiram samo najkvalitetnije od stihova”, stoji u opisu Instagram profila Turbofolk poezija koji je u samo šest dana sakupio 5000 pratitelja. Iza profila stoji Nina Skočak, studentica novinarstva i politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. No, oduvijek se htjela baviti i glumom, pa joj snimanje videa i recitiranje popularnih stihova nije toliko nepoznat teren.

Nina objašnjava da je recitiranje “cajki” počelo upravo kada je trebala učiti za kolokvij iz kolegija Uvod u komparativnu politiku pa ju je “puknula inspiracija”. Trenutno radi na radiju kao spikerica za reklame, a prvi video snimila je recitirajući Mc Stojanovu pjesmu “Kakva guza”. Poslala ga je prijateljicama, pa ga je jedna od njih od oduševljenja objavila na svom Instagram storyju.

Foto: Privatna arhiva

“Čekala sam pravi trenutak da otvorim zasebnu stranicu što se očito ispostavilo kao pun pogodak”, kaže Nina koja je u početku videozapise objavljivala na svom privatnom profilu. Prije objavljivanja prvog videozapisa bila je jako uzbuđena jer je mislila da će se osramotiti pa je danima osmišljavala i preuređivala prvu objavu.

“Sama biram pjesme koje recitiram i to po kriteriju – što gluplji tekst, to bolja poezija”, uz osmijeh kaže Nina i dodaje da ipak bira “prave” pjesme koje nisu nastale kao zezancija, već su zbilja slušane.

“Šokirana sam tolikom količinom pozitivnih komentara”, priznaje ova mlada studentica te kaže da je očito našla rupu na Instagram tržištu. Svaki video na profilu pogledan je već više od 10.000 puta, što autoricu također pozitivno iznenađuje.

Za sada joj se ljudi javljaju samo s pozitivnim komentarima što ju iznimno veseli.