Foto: Agronomski fakultet

Želiš li postati stručnjak koji svojim radom može utjecati na mnoge aktualne probleme današnjeg svijeta, kao što su glad, siromaštvo i očuvanje okoliša?

Upiši Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet – zanimanje koje ne izlazi iz mode.

Poljoprivreda je najstarije ljudsko zanimanje, ali danas je daleko od djelatnosti naših baka i djedova. Agronomima su potrebna vrlo raznolika znanja koja ujedinjuju različita znanstvena područja, od prirodoslovnoga, biotehničkoga i tehničkoga do društveno-humanističkoga i umjetničkoga, jer se uz proizvodnju hrane, bave očuvanjem, zaštitom i održivim korištenjem prirodnih resursa kao i uređenjem krajobraza i okoliša.

Foto: Agronomski fakultet

Sva ta znanja obuhvaćena su u devet preddiplomskih studija: Agrarna ekonomika, Agroekologija, Animalne znanosti, Biljne znanosti, Ekološka poljoprivreda, Fitomedicina, Hortikultura, Krajobrazna arhitektura i Poljoprivredna tehnika. Studij podrazumijeva moderan nastavni program od šest semestara u skladu s bolonjskim procesom.

Već smo 100 godina u službi struke, a naše su nastavnike studenti ocijenili kao pristupačne i stručne

Svladavanje pojedinih disciplina organizirano je na više načina izvođenja nastave, dok laboratorijske vježbe, terenski rad i stručna praksa omogućuju učinkovito spajanje teorijskih i praktičnih znanja.Naši su studijski programi utemeljeni na znanju i tradiciji. Već smo 100 godina u službi struke, a naše su nastavnike studenti ocijenili kao pristupačne i stručne.

Foto: Agronomski fakultet

Kako tvoj društveni život ne bi patio, možeš se uključiti u brojne studentske udruge i izvannastavne aktivnosti od kojih se neke upisuju u dodatak diplomi. Nudimo ti i mogućnost studiranja te usavršavanja u inozemstvu putem studentskih razmjena.

Više informacija na:
www.agr.unizg.hr

Lajkajte nas na Facebooku:
https://www.facebook.com/agronomski

Pratite nas na Instagramu:
https://www.instagram.com/agronomskifakultet/