Na Grafičkom je fakultetu svečanom sjednicom u srijedu, 23. svibnja 2018., obilježen Dan Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Kao i svaka sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, Grafički fakultet ovim događajem želi pridonijeti prepoznatljivosti ustanove na Sveučilištu i šire. Čast nam je i zadovoljstvo podijeliti s vama da je na događajima u povodu obilježavanja Dana Grafičkog fakulteta nazočilo mnogo uzvanika sa Sveučilišta u Zagrebu i njegovih sastavnica, drugih Sveučilišta, kao i iz privrede, s kojima je Grafički fakultet potpisao ugovore u suradnji.

Upravi fakulteta, u sastavu prof. dr. sc. Klaudio Pap, dekan, doc. dr. sc. Miroslav Mikota, prodekan za nastavu, prof. dr. sc. Nikola Mrvac, prodekan za poslovanje, i prof. dr. sc. Vesna Džimbeg Malčić, prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju, u vođenju događaja pridružila se i bivša studentica Grafičkog fakulteta, voditeljica Antonija Blaće koja je izrazila iznimno zadovoljstvo i sreću što je dobila prigodu ovako se uključiti u predstavljanje fakulteta.

Na samom početku sjednice Antonija Blaće pozdravila je sve uzvanike, među kojima su bili rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damir Boras uz brojne predstavnike sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, rektor Sveučilišta Sjever, prof. dr. sc. Marin Milković u društvu nekolicine prorektora i pročelnika odjela sa Sveučilišta Sjever, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba, viši stručni savjetnik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Slavko Borac, izaslanik predsjednika Skupštine Grada Zagreba Kazimir Ilijaš, predsjednik Hrvatske akademije tehničkih znanosti prof. dr. sc. Vladimir Andročec, te zamjenica veleposlanice Republike Bugarske Margarita Veleva.

Među uzvanicima također su se našla brojna imena iz privrede, kao što su predsjednik Sindikata grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske Darije Hanzalek, direktor Sektora proizvodnje Agencije za komercijalnu djelatnost mag. sc. Blaž Sviličić, rukovoditelj Tehnološke pripreme Karlovačke tiskare Lana, mag. sc. Goran Medek, projektni menadžer Styria tiskara Zagreb Mario Milošević, te ravnatelj Specijalne bolnice za plućne bolesti, primarius dr. sc. Marinko Artuković.

Na samom kraju svečanog dijela obilježavanja Dana fakulteta dekan, prof. dr. sc. Klaudio Pap podijelio je zahvalnice studentima, zaposlenicima i predstavnicima privrede

Uz voditeljicu Antoniju Blaće i dekana Grafičkog fakulteta, prof. dr. sc. Klaudia Papa prigodu za pozdravni govor dobili su predsjednik Hrvatske akademije tehničkih znanosti, prof. dr. sc. Vladimir Andročec, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba i viši stručni savjetnik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Slavko Borac, rektor Sveučilišta Sjever, prof. dr. sc. Marin Milković, te rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, koji su svi redom izrazili veliku čast što mogu nazočiti proslavi obilježavanja Dana Grafičkog fakulteta, te svojim govorima još jednom potvrdili kako Grafički fakultet predstavlja izrazito prepoznatljivu i nadasve posebnu ustanovu u području visokoškolskog obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Dekan je u svom govoru pokušao svim prisutnima prenijeti informacije o poslovanju Grafičkog fakulteta, gdje se posebno osvrnuo na projekte koji su u ovom trenutku aktivni, međunarodnu suradnju gdje je Fakultet na vrlo visokoj razini, te mnogim drugim područjima djelovanja Fakulteta.

Na samom kraju svečanog dijela obilježavanja Dana fakulteta, dekan prof. dr. sc. Klaudio Pap je podijelio zahvalnice studentima, zaposlenicima i predstavnicima privrede za poseban doprinos u područjima promocije fakulteta, za unapređenje sportskih aktivnosti Grafičkog fakulteta, za unapređenje suradnje Grafičkog fakulteta s gospodarstvom, za poticanje primjene grafičkog inženjerstva u medicini, za poticanje međunarodne suradnje, te mnogima drugima.