Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu već gotovo 100 godina snažno utječe na izgradnju i oblikovanje nacionalne, ali i šire regionalne ekonomije i ekonomske politike. Kombinacijom bogate tradicije i inovativnog pristupa predavanjima Ekonomski fakultet prepoznat je u europskim razmjerima te je već godinama jedan od najpopularnijih odabira studenata.

Fakultet se odlikuje dugogodišnjom tradicijom, uglednim znanstvenicima, iskustvom, ali i kontinuiranim razvojem i unapređenjem studijskih programa. Danas je jedan od najvećih i najuglednijih ekonomskih fakulteta u Hrvatskoj i zemljama u okruženju te nudi velik broj studijskih programa kao dokaz znanja i stručnosti nastavnika, a koji su, prije svega, rezultat praćenja potreba gospodarstva, javnog sektora i drugih društveno korisnih organizacija.

Ekonomski fakultet integriran je u sve segmente društva, a upravo kvalitetom studijskih programa potvrđuje dominaciju na tržištu obrazovanja ekonomista. Potvrda kvalitete djelovanja i utjecaja Ekonomskog fakulteta je i nedavno dodijeljena prestižna AACSB akreditacija koju dodjeljuje The Association to Advance Collegiate Schools of Business, najstarije globalno akreditacijsko tijelo na svijetu za visokoškolske institucije iz područja poslovne ekonomije. Time je Ekonomski fakultet postao jedina sveučilišna visokoškolska institucija u Republici Hrvatskoj kojoj je dodijeljena ta akreditacija, a odnosi se na cjelokupnu instituciju.

Za svoj sveučilišni studijski program na engleskom jeziku Bachelor Degree in Business – BDiB, Fakultet je još 2011. godine dobio i međunarodnu EPAS akreditaciju. Uz kvalitetnu nastavu i pripremu za karijeru nakon školovanja, posebna se pozornost pridaje studentima i njihovoj proaktivnosti tijekom studiranja. Mnogi od njih odrade praksu za vrijeme studija, zaposle se ili čak pokrenu vlastito poduzeće, a suradnja s gospodarskim subjektima trajno potvrđuje da je fakultet prepoznat kao važan strateški partner u stvaranju iznimnih ekonomskih stručnjaka.

Na ovogodišnjoj Smotri Sveučilišta u Zagrebu, Ekonomski fakultet je uz svoje studijske programe, nastavne planove, aktivnosti studentskih udruga, ali i ostale mnogobrojne mogućnosti koje su studentima na raspolaganju za vrijeme studija, naglasak stavio i na važnost spomenute akreditacije te obilježavanje 100. obljetnice fakulteta, kao i koristi upisa.

Ekonomski fakultet 100. obljetnicu proslavit će u prosincu 2020. godine, no već od ovog prosinca započinje s nizom aktivnosti kojima će tijekom godine dana na prigodan način obilježiti svojih prvih 100 godina djelovanja. Tako će već 6. prosinca 2019. u njegove hodnike znanja ušetati srednje škole i njihovi đaci kako bi se na Danu otvorenih vrata upoznali i stvorili predodžbu o prostoru, nastavnicima i onome što ih čeka kada svoje učionice zamijene s fakultetskim dvoranama.

Zanimljive rasprave, poneka digresija, labirint dvorana, te poneko iznenađenje, dovest će do toga da će na svjetla pozornice stati bend Pravila igre. Upravo je sa spomenutim bendom Ekonomski fakultet udružio snage i stvorio pjesmu Fakulteta povodom obilježavanja 100 godina postojanja. Tom je prigodom snimljen i videospot u kojem su sudjelovali i sami studenti, a da je cijeli projekt pomno isplaniran dokaz je svaki interesantni detalj pjesme i spota u kojemu se ljubavna priča između dvoje studenata isprepleće sa studijskim putovanjem od prve do posljednje godine studija.

Simbolično, gledati u istome smjeru kako to čine zaljubljeni studenti od prve godine faksa do diplome, upravo je odnos kakav EFZG gradi sa svojim studentima, a Pravila igre opjevala su ga u novoj pjesmi. Dvosatni koncert koji će se održati u sklopu Dana otvorenih vrata dar je Ekonomskog fakulteta svim posjetiteljima koji će uz taktove pjesme pod nazivom “Samo zbog nje” imati prigodu zajedno s fakultetom zakoračiti u njegovo novo stoljeće.

Dan otvorenih vrata za srednjoškolce

Zanima te kako je biti student EFZG-a? Ekonomski fakultet poziva te na Dan otvorenih vrata za srednjoškolce u petak 6. prosinca 2019. Na dan sv. Nikole, zajedno sa svojim prijateljima dođi na Ekonomski fakultet. Pitaš se zašto? Vrlo jednostavno, sa sadašnjim ćeš studentima istražiti faks, sjesti na svoje buduće mjesto u studentske klupe, pogledati našu veliku “blagavaonicu” – popularno zvanu KEFA. Otiđi do knjižnice, pogledaj literaturu i prostor, a onda te vodimo do stolnog tenisa i ostalih chilling zona! No ne zadržavamo se jer, počinje panel rasprava! Izazovi naše sadašnje i bivše studente. Nakon panela smanji neizvjesnost, dijagnosticiraj situaciju i poslušaj koncert benda Pravila igre. Ukoliko imaš koje pitanje, ili si nestrpljiv – upiši: www.efzg.hr – pitaj, prijavi se i doznaj!

INFO
Ekonomski fakultet – Zagreb
Trg J. F. Kennedyja 6
10000 Zagreb
www.efzg.hr
Instagram: @efzg­_unizg