Fakultet organizacije i informatike jedina je sastavnica Sveučilišta u Zagrebu na samom sjeveru Hrvatske, u središtu Varaždina. FOI djeluje više od 50 godina tijekom kojih obrazuje najstručnije kadrove u području informacijskih znanosti (informatike) i informacijskih tehnologija, kao i ekonomije, organizacije i drugih srodnih područja.

STUDIJSKI PROGRAMI

Na preddiplomskoj razini FOI izvodi dva sveučilišna studija – Informacijski sustavi i Poslovni sustavi te Ekonomika poduzetništva, na diplomskoj razini izvode se studiji informatike i studij Ekonomika poduzetništva, a nakon toga studenti mogu nastaviti obrazovanje na poslijediplomskoj razini, na kojoj se izvodi poslijediplomski doktorski studij i poslijediplomski specijalistički studiji. Osim u Varaždinu, studirati na FOI-ju možete i u Sisku, Zaboku i Križevcima, gdje FOI ima centre za izvođenje stručnog studija Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP).

MODERNA TEHNOLOGIJA I OPREMLJENOST

Za obrazovanje studenata osigurana je sva potrebna infrastruktura – opremljeni laboratoriji, videokonferencijske dvorane, sustav za elektroničko učenje, bežična mreža te moderno opremljena knjižnica i čitaonica. Osim redovitog pohađanja nastave i polaganja ispita, danas studiranje na FOI-ju, kao i na svim vodećim visokoobrazovnim učilištima u svijetu, uključuje i elektroničko učenje te sudjelovanje u obaveznoj stručnoj praksi. Čak 40 posto studenata FOI-ja, nakon završene stručne prakse, ostaje raditi u tim poduzećima!

DODATNE AKTIVNOSTI I MOBILNOST

Studentima je na raspolaganju i program mobilnosti Erasmus+, u sklopu kojeg mogu provesti semestar na jednom od dvadeset europskih sveučilišta te steći nova znanja i iskustva. Na Fakultetu djeluje i niz studentskih udruga, pa se tako studenti mogu aktivno uključiti u rad studentske redakcije STAK, postati članom Studentskog zbora, Business cluba, Akademskog pjevačkog zbora FOI-ja, AIESEC-a, Sportske udruge FOI-ja, A3Boot-a, a mogu i volontirati u sklopu Centra za volontiranje i humanitarni rad FOI-ja.

Uz sve pogodnosti na FOI-ju, i sam Varaždin nudi brojne pogodnosti za studentski život. Sve što je studentu potrebno, dostupno mu je na pet do deset minuta pješačenja od FOI-ja, tu je novosagrađen i suvremeno opremljen Studentski dom s pripadajućom menzom, bogat društveni i kulturni život, kina, kazalište, brojne sportske udruge i klubovi, prekrasna priroda i brojna izletišta u Varaždinskoj i susjednim županijama.

MOGUĆNOSTI RAZVOJA KARIJERE

Upis na Fakultet organizacije i informatike omogućuje stjecanje diplome koju poslodavci prepoznaju te omogućuje brzi pronalazak posla u struci i dobar početak poslovne karijere. Već tijekom studija Fakultet pomaže svojim studentima u razvoju karijere, povezujući ih s poslodavcima iz cijele Hrvatske. Veliku ulogu ovdje ima FOI-jev Centar za podršku studentima i razvoj karijera, koji od 2012. godine priprema studente za ulazak u tržište rada, provodeći radionice na kojima studenti mogu iskusiti kako funkcionirati u stvarnom poslovnom okruženju, sudjelovati u simulaciji stvarnih poslovnih zadataka, koristiti računalne programe koje tvrtke koriste u svojem svakodnevnom poslovanju te čuti na primjerima iz prakse s kakvim se rizicima i teškoćama mogu susresti u poslovanju i dobiti uvid u to koje su poslovne vještine i stečena znanja potrebna u radu s klijentima.

Pored Centra, tu je i Ured za međunarodnu suradnju koji informira studente FOI-ja o brojnim mogućnostima za međunarodnu razmjenu i studijski boravak u inozemstvu te im pomaže kod odabira inozemnog sveučilišta i prijave. FOI-jev student isto tako može odraditi svoju stručnu praksu u inozemstvu i započeti svoj profesionalan put na nekom od najboljih europskih FOI-jevih partnerskih sveučilišta.

Čak više od 50 posto studenata Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu zapošljava se već za vrijeme studija, i to odmah nakon završetka stručne prakse, a posao pronalaze u području razvoja softverskih rješenja (mobilne, desktop i web-aplikacije), u upravljanju poslovnim procesima, informatičkim uslugama i projektima, u području računalne sigurnosti, marketingu, upravljanju odnosima s klijentima (CRM), ljudskim potencijalima i financijsko-bankarskom sektoru.