Foto: EEF

U sklopu projekta “Imam znanje, imam struku – do novih EU prilika u punom trku”, financiranom iz proračuna Grada Zagreba, nastavno osoblje te maturanti i maturantice dviju zagrebačkih strukovnih škola – Druge ekonomske škole Zagreb i Škole za medicinske sestre Mlinarska, stjecali su vještine upravljanja projektnim ciklusom u okviru ESI fondova, ali i znanja o kohezijskoj politici Europske unije.

Udruga Europski edukacijski forum (EEF) nositelj je projekta i kroz proteklih je pet mjeseci provela niz edukacija nastavnog osoblja te učenika i učenica iz spomenutih škola. Cijeli je proces bio usmjeren ostvarenju cilja projekta, tj. doprinošenju boljeg razumijevanja EU-a, EU fondova i programa te ukazivanju na prilike koje se srednjoškolcima nude proširivanjem znanja iz područja EU-a.

Na završnoj konferenciji, održanoj 2. svibnja 2019., učenici su prezentirali svoje projektne prijedloge pripremane za vrijeme trajanja projekta, a najbolji su i nagrađeni. Pozitivne reakcije, kao i želje za novim projektima ove vrste dolaze i iz udruge EEF i iz uključenih škola.