Projekte izgradnje odnosa sa zajednicom društveno odgovornim poslovanjem OTP banka je ujedinila pod vlastitim brendom “Zeleno svjetlo za…”, a najistaknutiji od njih je godišnji natječaj za dodjelu donacija, kojim banka transparentno i prema čvrstim kriterijima dodjeljuje donacijska sredstva društveno korisnim projektima – uključujući i one usmjerene na obrazovanje – hrvatskih udruga, klubova i ustanova.

Već sedmu godinu OTP banka je raspisala i godišnji natječaj za dodjelu donacija projektima registriranih udruga, klubova i ustanova sa sjedištem u Hrvatskoj.

Donacije u pojedinačnim iznosima do 30.000 kuna svake se godine dodjeljuju u četiri kategorije: mladi, obrazovanje i znanost, očuvanje kulturne, povijesne i tradicijske baštine te očuvanje okoliša, humanitarni projekti i sport. Natječaj je bio otvoren do 19. ožujka, a dobitnici će biti poznati u svibnju.

U sklopu svog programa ‘Zeleno svjetlo za znanje’ banka stipendira studente slabijeg imovinskog stanja. U osam godina koliko traje, OTP banka je za ovaj program izdvojila više od četiri i pol milijuna kuna i pomogla 625 učenika i studenata

U prošlih šest godina banka je putem svog donacijskog natječaja dodijelila 2,2 milijuna kuna za 265 projekata usmjerenih na podizanje kvalitete života u zajednicama u kojima se provode.

U sklopu svog programa “Zeleno svjetlo za znanje” banka stipendira studente slabijeg imovinskog stanja. U osam godina, koliko traje, OTP banka je za ovaj program izdvojila više od četiri i pol milijuna kuna i pomogla 625 učenika i studenata.

Projekt stipendiranja studenata slabijeg imovinskog stanja realizira se u partnerstvu s predstavnicima lokalne uprave i samouprave, što znači da se banka kao partner priključuje njihovim postojećim programima stipendiranja u svakoj akademskoj godini. U akademskoj godini 2017./2018. sa 615.000 kuna banka pomaže 87 studenata u partnerstvu s gradovima Zadar, Sisak, Čakovec i Benkovac, općinama Župa Dubrovačka, Nuštar, Bilje i Medulin te Sveučilištem u Zadru i Caritasom Dubrovačke biskupije.

I Splitska se banka, kao članica OTP grupe, ove godine priključila programu “Zeleno svjetlo za znanje” donacijom gradu Splitu u iznosu od 150.000 kuna za stipendiranje studenata iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.