Radio koji nije za svakoga! već 21 godinu emitira na 100.5 MHz na zagrebačkom području. Smješten na 5. katu Fakulteta političkih znanosti u Lepušićevoj 6, prvotno je služio u funkciji osuvremenjivanja nastave na studiju novinarstva, dok je danas etabliran i respektiran medij u Hrvatskoj, ali i šire, zahvaljujući programu koji se može slušati preko web streama.

U brojnom izboru sadržaja i tema, veliki prostor se daje nedovoljno zastupljenim temama koje promiču vrijednosti ljudskih prava, tolerancije, nenasilja, ravnopravnosti, ekologije, čime se ovaj medij maksimalno trudi ispuniti funkciju proizvodnje sadržaja od javnog interesa.

Uskom suradnjom sa brojnim organizacijama civilnog društva, kulturnim, sportskim i znanstvenim organizacijama, osim što se gradi kvalitetan program, i dan danas se i dalje gradi cjelokupan identitet ovog radija.

Prepoznat kao aktivistički i kritički, usmjeren ka široj populaciji, iako je zadržao identitet studentskog medija Radio Student proizvodi program koji sadržajem odskače od većine radijskih postaja.

Specifičan glazbeni odabir, vođen kriterijem kvalitete, a ne trenda i koji promiče alternativniju i nezavisnu glazbu domaćih i stranih autora priskrbio mu je epitet: Radio koji nije za svakoga.

Usprkos skromnoj razini koncesije, prema podacima istraživanja tržišta, Radio Student je jedna od 10 najslušanijih radijskih postaja u Zagrebu.

Tjedno se na Radio Studentu emitiraju  54 različite tematske emisije, u čijoj realizaciji sudjeluje 147 suradnika, većinom studenata – volontera.

Radio Student je član Mreže mladih Hrvatske, Mreže emancipacije E-net – mreže neprofitnih medija, HearMe mreže – asocijacije 14 studenskih radio postaja iz regije, Europske studenske mreže radio postaja Euranet, u sklopu koje sudjeluje na projektu Connect Euranet.

WEB: radiostudent.hr

FB: facebook.com/RadioStudentZG

TWITTER: twitter.com/radiostudent1

INSTA: instagram.com/radiostudentzg

MCLOUD: mixcloud.com/RadioStudent/

SCLOUD: soundcloud.com/radiostudent100-5

YOUTUBE: youtube.com/channel/UCbtAw6vgNBomGRdB7XRVCGQ