Televizija Student televizijski je kanal otvoren i namijenjen mladima. Svakodnevno emitira redovni program na zasebnom, javno dostupnom TV kanalu, i to dvanaest sati na dan te putem internetskog streama. Četiri puta na tjedan prikazuje se i posebna mozaično-informativna emisija na programu HRT 4.

TV Student pokriva zanemarena tematska područja jer mladi govore o temama koje zanimaju mlade na način na koji ih vide oni sami. Tako popunjavamo “generacijsku rupu” u medijskom prostoru, u kojem mladi uglavnom nemaju pravo glasa, a o njihovim životnim problemima izvještavaju predstavnici neke druge generacije.

TV Student je otvoren za sve oblike inovativnog unutar novinarske prakse. Osim distribuiranja priloga na različitim platformama, novinari primjenjuju i nove tehnologije (DSLR aparate, mobitele). Televizija Student isključivo emitira sadržaj koji je sama proizvela te proizvodi i videozapise za web.

TV Student je jedinstvena pojava na hrvatskom medijskom tržištu i po tome što program koncipiraju i realiziraju isključivo studenti i mladi novinari, njih stotinjak. Mentori projekta su iskusni profesionalci: Tena Perišin, Igor Mirković i Višnja Skorin.

URL: http://televizijastudent.com/

Facebook: https://www.facebook.com/TelevizijaStudent/

Vimeo: https://vimeo.com/tvstudent