Foto: Tajana Josipović / GLOBAL

Ne ljuti me baš nešto konkretno, samo bih volio da mi se svi maknu s ceste, vozači i pješači, kada idem kući s posla, priča Domagoj koji je zapeo u još jednoj kilometarskoj koloni na Slavonskoj aveniji.

Automobilske trube, nestrpljivi vozači, psovanje, vikanje na druge sudionike prometa i prometni prekršaji, tipična su slika jedne od najpoznatijih zagrebačkih prometnica u poslijepodnevnim satima. Na Slavonskoj je ograničenje 80 kilometara na sat, a zbog velikog broja putnika i vozila, između 16 i 17 sati kolona se jedva kreće 20 kilometara na sat. Tako od centra Zagreba do istočnog dijela grada treba i do dva sata, dok se ta udaljenost u normalnim okolnostima može prijeći i za 20 minuta. Prometni čepovi ne mogu se riješiti sami od sebe, no prometna (ne)kultura vozača još više otežava situaciju.

‘Otvorio je prozor i opsovao’

Na putu do kuće promijenila sam tri prometnice – Slavonsku, Branimirovu i Maksimirsku, a razlike nema. Ipak, lakše je vrijeme koje se inače utroši na stajanje u koloni, iskoristiti na vožnju pa tako skrenem u ulice koje me odvedu u još veću gužvu. Ceste koje vozači inače koriste za “prečice” isto su pune. Opet nervoza, trube, psovke, okretanje automobila na sred ceste. Gužve se ne mogu izbjeći.

Foto: Tajana Josipović / GLOBAL

Nepredvidivih ubacivanja bez žmigavaca sve je više, no u želji da što prije dođu kući, vozači ne biraju sredstva. Tako ugrožavaju svoju i tuđu sigurnost dok rade prekršaje za koje se nadaju da će proći neprimjetno.

Najpopularniji tip vozača, koji se svakodnevno može susresti, je onaj koji misli da će priljubljivanjem uz nečiji automobil ubrzati protok prometa. Ima i onih koji namjerno usporavaju ne bi li probudili reakciju ostalih sudionika ili onih koji voze po crti.

prošle godine u Zagrebu se dogodilo oko 6700 prometnih nesreća, što je više od jedne četvrtine svih prometnih nesreća u Hrvatskoj

“Ispred mene mladi je dečko vozio novi Audi točno po crti, blicnuo sam mu da se pomakne da ga mogu zaobići na što je on otvorio prozor i opsovao”, prisjeća se Domagoj situacije s kojom se nedavno susreo u prometu. Sve dok je takvih vozača, dodaje, prometnice nikada neće funkcionirati onako kako trebaju.

Veliki broj automobila blokira glavne gradske prometnice, no prilikom stvaranja cesta kojima danas putuje tisuće automobila, tolika frekventnost nije bila u planu. U kilometarskim kolonama trpi i javni prijevoz koji zna dosta kasniti. Studentici Mirti koja se vraća s posla u to “ludo vrijeme” autobus zna doći sa zakašnjenjem većim od pola sata pa zbog toga i broj putnika u javnom prijevozu zna biti i veći od dopuštenog.

“Stojim u busu priljubljena uz vrata, ljudi su stisnuti kao ribe u konzervama, nervozni su, ali ne možeš se žaliti kad nemaš koga kriviti”, objašnjava Mirta.

Tako ponašanje nije u modi

Poboljšanju situacije ne pridonose niti biciklisti koji su svoje prijevozno sredstvo odabrali da bi izgjegli nepotrebne gužve. Ipak, ne ođe ni to svaki put po planu. U situaciji u kojoj automobil udarcem sruši biciklista i pobjegne, policija kazni oboje – vozača jer je udario drugog sudionika u prometu i pobjegao, a biciklista jer nije sišao s bicikla na pješačkom prijelazu gdje nije iscrtana biciklistička staza.

Prema statistikama Ministarstva unutarnjih poslova za prošlu godinu u Zagrebu se dogodilo oko 6700 prometnih nesreća što je više od jedne četvrtine svih prometnih nesreća u Hrvatskoj. Ipak, statistike pokazuju da je zabilježen pad od skoro 14 posto u usporedbi s 2019. godinom, a broj poginulih osoba u prometnim nesrećama veći je za 17 posto.

Foto: Tajana Josipović / GLOBAL

Najteži i najčešći prometni prekršaji tiču se ograničenja brzine, vožnje u suprotnom smjeru, namjernog prolaska kroz crveno svjetlo, vožnje pod utjecajem alkohola i upravljanje vozilom prije stjecanja prava. Za nepoštivanje pravila, vozač može dobiti novčanu kaznu i od nekoliko desetaka tisuća kuna, oduzimanje vozačke dozvole ili kaznu zatvora.

“Svakodnevno vozim djecu u školu, a oni sjede na zadnjim sjedalima, ako naglo zakočim, a netko je priljubljen uz moj auto i ne stigne reagirati, možemo izazvati nesreću. Djeca su mi stalno na pameti”, priznaje Marina.

u želji da što prije dođu kući vozači ne biraju sredstva i Tako ugrožavaju svoju i tuđu sigurnost dok rade prekršaje za koje se nadaju da će proći neprimjetno

“Takve vratiti u autoškolu da ponove gradivo”, ističe Marina. Njezin najstariji sin nedavno je položio, a ona, kaže, osjeća strah pustiti ga nekamo samog da mu se nebi što god dogodilo.

Dok nestrpljivo čekam zeleno na semaforu da bih konačno došla na svoje odredište, a zagrebačku gužvu ostavila iza sebe, nasuprot mene čuje se škripanje i trube. Opet neki probem. Žena koja u kolicima vozi bebu nije stigla prijeći pješački prijelaz za vrijeme trajanja zelenog svjetla nego ju je na pola puta zadesilo crveno. Vozač BMW-a potrubio jer je morao pričekati da ona prijeđe pješački, a zatim je, ne bi li ju uplašio, dao gas pa naglo stao.