Foto: Pexels

Nakon još jedne godine koju je obilježila pandemija koronavirusa, nije čudo da mnogi žele novo razdoblje dočekati u veselju i slavlju. Iako mnogi već neko vrijeme pripremaju planove za ispraćaj stare i doček nove 2022. godine, postoje i oni koji još nisu isplanirali kako obilježiti ovaj događaj. Bilo da niste uspjeli organizirati doček, okupiti sve drage ljude na hrpu, da su vam propali planovi ili jednostavno niste ništa ni planirali, uz ideje u nastavku možda vam baš ovaj doček bude najbolji do sad.

Novogodišnji klasik – doček na trgu

Dočekati Novu godinu na otvorenom uvijek je dobra ideja, posebno kada se radi o neplaniranom izlasku pa je najjednostavnije otići na trg i pogledati vatromet te uživati u glazbi i plesu uživo. Na brojnim zagrebačkim lokacijama nude se zanimljivi dočeci Nove godine pa i na Trgu bana Jelačića. Doček na otvorenom veliki je plus za sve koji ne žele ulaziti u klubove, bilo zbog straha od zaraze koronavirusom, prevelike gužve ili dima cigareta.

Osim Zagreba i mnogi drugi gradovi, poput Samobora i Karlovca, organiziraju dočeke 2022. godine na gradskim trgovima što može biti primamljivo za sve koji uz domaće izvođače, hranu i piće žele završiti 2021. godinu.

Noćni klub, i svi smo tu

Na noge svi sad, nek’ trese se grad! Ako želite dobar izlazak poput onog o kakvom pjeva Severina u Brad Pittu, noćni klubovi za Novu godinu definitivno su najveća “ludnica”. Iako su mnogi već isplanirali svoje dočeke u tjednima ranije i uvelike napunili kapacitete noćnih klubova, u mnogim je klubovima moguće kupiti ulaznicu i na sam dan dočeka, što može biti prava prilika za sve koji se u zadnji čas odluče ispratiti staru godinu u noćnom provodu. Dobar DJ i još bolja ekipa i tako su sve što treba za dobar provod.

Za one kojima ne odgovara skučenost zatvorenog prostora, organiziraju se i brojni dočeci na terasama hotela, ova opcija zasigurno pruža najbolji pogled na neizostavan ponoćni vatromet.

Home, sweet home

Nipošto ne treba zanemariti da se odlična zabava može napraviti i u vlastitom domu. Ova ideja privlačna je jer ne iziskuje planiranje mnogo unaprijed te se ne mora rezervirati mjesto u klubu ili restoranu već je dovoljno dogovoriti se s prijateljima i otići u trgovinu kupiti sve potrebno za nezaboravan doček. Uz dobru hranu, piće i glazbu mnogima ova ideja zvuči puno bolje od izlaska.

Za one koji žele dočekati Novu godinu u miru najbolja ideja je uključiti film, skuhati čaj i zavući se pod deku, a nije loša opcija ni dočekati 2022. godinu spavajući.