Foto: Matea Petrović

S veljačom je stiglo i najromantičnije doba godine, Valentinovo. Dok će neki Dan zaljubljenih provesti uz čokoladu koju su uspjeli uloviti na akciji, oni koji vole pokazivati nježnosti svojim partnerima ovaj će dan provesti s njima dok u pozadini sviraju poznati ljubavni klasici. No, uz ovaj dan često dolaze i stresna pitanja – kako provesti taj 14. veljače i što pokloniti boljoj polovici?

Ovogodišnje je Valentinovo na prvi pogled prilično ograničeno zbog epidemioloških mjera uzrokovanih koronavirusom. Ugostiteljski su objekti zatvoreni, no i dalje ovaj dan možete provesti kreativno. Ne morate toliko razbijati glavu oko pitanja što pokloniti i kako provesti Valentinovo jer postoje ideje unutar studentskog budžeta, zahvaljujući kojima voljenoj osobi možete još više uljepšati ovaj dan i malim znakom pažnje pokazati da vam je stalo do nje.

Pokloni za ‘ziheraše’

Foto: Pexels

Crvene ruže pravi su izbor za poklon za Dan zaljubljenih. Upravo ruža stotinama godina predstavlja jedan od najuniverzalnijih sinonima za ljubav. Ipak, bitno je poznavati svog partnera, odnosno partnericu. Za one koji su možda više ljubitelji nekog drugog cvijeća, kupnjom tulipana ili neke druge vrste koju znate da vole, pokazat ćete im da ih slušate i poznajete, što je ipak važnije od materijalnog poklona.

Foto: Pexels

Osim što potiče lučenje dopamina, zaslužnog za dobro raspoloženje, čokolada je i odličan znak pažnje koji možete pokloniti voljenoj osobi. Tijekom Valentinova u ponudu izađu i čokolade s posebnim ljubavnim porukama na omotima, čijim odabirom dodatno pokazujete da vam je stalo. Akcije u dućanima najčešće počnu nekoliko dana prije Valentinova, a za one s malo većim studentskim budžetom, postoje i čokolade na kojima možete tražiti da vam napišu ono što vi želite. Lijep i jestiv znak pažnje!

Foto: Pexels

Za slučajeve kada vas nema u blizini voljenih, možete im pokloniti plišanog medu kojeg mogu zagrliti. Za Valentinovo se često u ponudi mogu naći plišanci s raznim ljubavnim porukama i srcima. Ipak, najljepše (i najjeftinije) bi bilo da poruku napišete sami jer tako ćete sigurno pokazati da vam je stalo. Ako niste vješti u pisanju, uvijek možete izraditi fotografiju kao podsjetnik na neka lijepa vremena koja ste proveli s dragom, odnosno dragim. Izradite li fotografije s voljenom osobom zasigurno ćete joj izmamiti osmijeh na lice. Nema boljeg poklona od prisjećanja na lijepe uspomene koje ste zajedno prošli. Možete napraviti album sa zajedničkim fotografijama, citatima i bitnim datumima. Osim što je kreativno, istodobno je i originalno te nije skupo za izraditi, a jednom ispunjen album uvijek možete proširiti novim uspomenama.

Iz udobnosti vlastitog doma

Osim fotografija, izraditi možete i druge stvari poput ukrasne kutije u koju možete ubaciti srca od kolaža i na njih napisati razloge zašto volite tu osobu. Možete dodati i slatkiše, čokolade, ružu ili napisati čestitku – što god vam srce poželi. Izraditi svoj poklon sigurno je najoriginalniji način za iznenaditi nekoga, a ovakvi pokloni ponekad zahtijevaju samo kreativnost i vrijeme.

Foto: Pexels

Valentinovo je savršena prilika da voljenoj osobi pokažete svoje kulinarske sposobnosti. Uz par svijeća, glazbu i ugodnu atmosferu, večera dobiva svoj romantični štih. Posebno ako se nakon toga zasladite palačinkama. Osim odlaska u kino, dobar film s boljom polovicom možete pogledati i na kauču u vama dobro poznatim prostorijama – zagrljeni i pokriveni dekom dok jedete kokice, grickalice ili pizzu.

Foto: Pexels

Iako je malo hladno ovih dana, odlazak do mjesta gdje ste doživjeli svoj prvi poljubac, gdje ste se upoznali ili gdje ste zajedno često skupljali uspomene odlična je ideja za prisjetiti se zašto volite osobu s kojom provodite Valentinovo. Što god odabrali pokloniti voljenima, zapamtite – ljubav se ipak ne mjeri materijalnim poklonima, a kako bi pisac Antoine de Saint-Exupéry mudro rekao: “bitno je očima nevidljivo”.