StoryEditor

BIJEG S DNA LJESTVICE Zadar i Cibona ostvarili svoje prve pobjede u ABA ligi

Zadar je u četvrtom kolu bio bolji od Kopra, a Cibona od Krke
Autor:
Global.
27/10/2020 u 11:33 h
pexelsmarkusspiske1752757
PEXELS
Košarkaši Zadra i Cibone došli su do prve pobjede u novoj sezoni ABA lige nakon tri uvodna poraza. Zadrani su na gostovanju bili bolji od Koper Primorske rezultatom 77:55, dok su Cibosi, također igrajući u Sloveniji, s 80:63 pobijedili Krku.

Borba za prvi trijumf

Koper je u Sloveniji dočekao Zadar i dvije momčadi bez pobjede u dosadašnjem dijelu sezone borile su se za prvi trijumf. Antena Zadar ističe Dominika Mavru s 21 poenom uz čak pet trica i Domagoja Vukovića s učinkom od 14 koševa i 12 skokova kao junake utakmice. Zadranima je probleme jedino radio Luka Vončina s 19 ubačenih koševa. "Sjajno smo odigrali drugi dio utakmice, ovo je momčadska pobjeda i stvarno sam presretan kako su reagirali u ovako teškom trenutku", ističe za Antenu Zadar trener ekipe Ivan Perinčić, koji se na klupi našao u odsustvu Veljka Mršića zbog mjere samoizolacije. Svoju priliku za igru dobio je i bivši NBA košarkaš Chinanu Onuaku, koji je zaradio četiri osobne pogreške, a zabio je svega tri koša, piše portal Zadarski.hr. Onuaku je postao vrlo popularan u svijetu košarke zbog svojeg stila izvođenja slobodnih bacanja, koji je koristio i na utakmici protiv Kopra. https://www.youtube.com/watch?v=M6hPvUU1Nhw

Povijest se ponavlja

Cibona je također pobjegla sa začelja pobjedom u Novom Mestu. Prema izvješću na službenoj klupskoj web-stranici, najbolji u redovima zagrebačke momčadi bio je jedan od najvećih talenata hrvatske košarke Roko Prkačin s 23 koša i sedam skokova te Mateo Drežnjak s 14 koševa i četiri asistencije. U redovima Krke najefikasniji su bili Rok Stipčević s 13 koševa i Jan Kosi s 12 koševa. Trener Cibone Ivan Velić ističe karakter svoje momčadi kao ključan faktor pobjede. "Ovo je za nas vrlo važna pobjeda, jer treću sezonu počinjemo s tri poraza i onda pod najvećim pritiskom pokazujemo pravu igru", rekao je Velić nakon utakmice. Novu će priliku za pobjedu Cibona dobiti upravo protiv Koper Primorske, koja je porazom od Zadra ostala jedina momčad u ligi koja je upisala sve poraze u dosadašnjim susretima.
20. travanj 2024 13:28