Foto: Pixabay

Lino Červar, izbornik hrvatskih rukometaša, objavio je popis Kauboja koji će zaigrati u utakmicama ovogodišnjeg EURO Cupa na online konferenciji za medije, održanoj u Trofejnoj dvorani Hrvatskog rukometnog saveza. Održala se bez prisustva novinara, a Červar je otkrio da se dva bivša igrača, Ivan Čupić i Manuel Štrlek, vraćaju na teren.

Povratak starih igrača

Kauboji će, prvi put ove sezone, odmjeriti snage sa Slovačkom 4. studenog u Bratislavi pa 7. studenog s Mađarskom u Osijeku.

Devet mjeseci od zadnjeg susreta, hrvatski rukometaši opet će zaigrati. Lininom pozivu odazvali su se Ivan Čupić, koji nije igrao od Europskog prvenstva 2018. godine, te Manuel Štrlek, koji svoj doprinos nije dao na posljednjem EP-u koje se odvijalo početkom godine.

“Za ove velike izazove moramo biti mudri i naći najbolja rješenja. Čupić je pokazao ogromnu želju za povratkom, a uz njega imamo i Božić Pavletića. Što se tiče Štrleka, žao mi je što nije bio posljednji put s nama, on je uvijek bio član naše obitelji i dobrodošao je”, kazao je Červar.

Gust raspored

Kauboje očekuje težak posao. U listopadu igraju Europski kup, u siječnju 2021. Svjetsko prvenstvo u Egiptu pa kreću u borbu za Olimpijske igre i put u Tokio u ožujku u Francuskoj.

“Nikada reprezentacija nije imala tako zgusnuti raspored i iskušenja. Vrijeme nam nije saveznik. Odlučio sam se za najbolje jer nemamo vremena. Nemamo se kada uigravati, nama će se utakmice poslužiti za uigravanje”, objasnio je izbornik pa dodao da je spreman i za “plan b” ako dođe do nenadane zaraze.

Pozvao je 19 igrača, a nikoga od osam igrača koji su “na pričuvi” nije otpisao. Prije okupljanja početkom studenog u Zagrebu, rukometaši će se testirati na COVID-19 i odraditi trening.

Od igrača, na Lininoj listi našli su se vratari Marin Šego i Ivan Pešić, desna krila Ivan Čupić i Josip Božić Pavletić te lijeva krila Manuel Štrlek i David Mandić. Osim njih, na raspolaganju su kružni igrači Željko Musa, Marino Marić, Ilija Brozović i Marin Šipić te vanjski igrači Marko Mamić, Domagoj Duvnjak, Halil Jaganjac, Matej Hrstić, Luka Cindrić, Igor Karačić, Domagoj Pavlović, Šime Ivić i Ivan Martinović.