FOTO: JAN HUMSKI

Povratak klupama, povratak je i sportskim terenima, barem sveučilišnim. I dok naši rukometaši još čekaju ždrijeb, futsalska momčad iz Lepušićeve 6 u novu je sezonu krenula s pobjedom. Sa 6:3 u prvom kolu svladali su Hrvatsko vojno učilište i to je prvi korak do ponavljanja uspjeha iz prošle godine.

“Neću lagati, velika su mi očekivanja od ove sezone, mislim da možemo otići dalje nego prošle godine, i da to zaslužujemo. Bogatiji smo za iskustvo od lani kada smo ispali zbog nedovoljne taktičke pripremljenosti”, smatra Vigor Klaić, jedan od najboljih igrača Fakulteta političkih znanosti, koji je i u posljednjoj utakmici zabio dva gola.

Puni motivacije

Kada smo prvi put razgovarali prošle godine, nadali su se četvrtfinalu. I tako je bilo. Nažalost, u napetoj utakmici izgubili su od Tehničkog veleučilišta 1:2. Ove godine nema predviđanja, ide se korak po korak.

“Ekipa se dobro osjeća, atmosfera je odlična i dobili smo neka nova pojačanja. Čini mi se kako imamo sve što je potrebno za iskorak prema boljem rezultatu”, kaže Vigor.

FOTO: MATIJA JURANOVIĆ

Prolazak skupine tražit će među još devet ekipa, a i ove godine žele na tribinama gledati brojne navijače i kolege s fakulteta.

“Ovim bih putem želio zahvaliti našim navijačima na podršci koju su nam pružili prošle sezone i pozivam ih da nas u što većem broju dođu podržati na utakmice”, poručuje golman ekipe, Alen Bartolović, a pridružuju mu se i ostali suigrači.

“Nadam se rušenju rekorda broja navijača (50) i još boljoj atmosferi na tribinama koja će nas nositi do pobjede. Uvjeren sam da nam motiva ne nedostaje, a sad nam preostaje pokazati to na terenu”, kaže jedan od igrača, Danijel Matkov.

FOTO: JAN HUMSKI

Iz Zagrebačkog sveučilišnog športskog saveza svjesni su da najviše pozornosti privlače najpopularniji sportovi kada se na završnicama često “traži karta više”.

“Naravno da uvijek može bolje i uvijek boljem težimo, stoga stalno pozivamo studente da bodre svoje kolege u sportskim nadmetanjima”, kaže Mate Vukšić, njihov glavni tajnik.

Kako kaže, vesele se pojavi navijačkih skupina FER-a, FKIT-a i PBF-a, ali i “društvenim profilima momčadi koje promoviraju studentski sport, poput instagramske stranice fpzgfutsal”.

Osim pokrenute alumni lige i unapređenja aplikacije koja prati utakmice, najavili su i nadmetanja u novim sportovima.

“Uvodimo ove godine prvenstva za koja mislimo da će studentima biti zanimljiva: pikado i bowling, a vraćamo rukomet na pijesku u kalendar natjecanja. Uvijek osluškujemo želje studenata i sukladno mogućnostima – provodimo ih”, kaže Vukšić.

Poziv navijačima

I dok dečki s futsala već kreću s novim pobjedama, rukometaši tek bruse formu. Za njih natjecanja počinju tek u studenome, a brane treće mjesto iz prošle sezone.

“Ekipa je ostala ista, štoviše, priključili su nam se neki mladi igrači, a to nam je uistinu važno kako bismo ove godine mogli barem ponoviti uspjeh od prošle godine”, kaže kapetan rukometne ekipe, Matej Smetiško, dok nestrpljivo iščekuju početak nove sezone.

FOTO: MATIJA JURANOVIĆ

I rukometaši priželjkuju pune tribine, a novost ove godine jest što će se, u suradnji s profesorom na fakultetu, dolasci i nagrađivati. Matej nam je otkrio kako će se prvi put dolazak na njihove utakmice računati kao jedan od obveznih dolazaka na tjelesni.

No osim druženja na tribinama, igrači se s navijačima druže i izvan terena. Prvo takvo okupljanje potaknula je futsalska ekipa prošle godine, a na terenu su se okušali gotovo svi – igrači, navijači, dečki i djevojke.

“Uvijek sam bio pobornik događaja koji zbližavaju studente, jer to je ono što je važno. Volio bih jedino vidjeti i same profesore kako sudjeluju na tim događajima”, smatra Matej. Kako je krenulo – možda i hoće.

GRUPA A
1. HS (Hrvatski studiji)
2. GRF (Grafički fakultet)
3. EFZG (Ekonomski fakultet)
4. HVU (Hrvatsko vojno učilište)
5. ERF (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet)
6. SF (Stomatološki fakultet)
7. FPZG (Fakultet političkih znanosti)
8. PF (Pravni fakultet)
9. ADU (Akademija dramske umjetnosti)
10. UF (Učiteljski fakultet)

 

GRUPA B
1. FPZ (Fakultet prometnih znanosti)
2. ZŠEM (Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta)
3. AF (Arhitektonski fakultet)
4. MUZA (Muzička akademija)
5. FER (Fakultet elektrotehnike i računarstva)
6. AGR (Agronomski fakultet)
7. BERNAYS (Visoka škola Edward Bernays)
8. VERN (Veleučilište VERN)
9. EFF (Effectus)
10. HKS (Hrvatsko katoličko sveučilište)

 

GRUPA C
1. ALG (Visoko učilište Algebra)
2. ŠUF (Šumarski fakultet)
3. RGN (Rudarsko-geološko-naftni fakultet)
4. TVZ (Tehničko veleučilište)
5. GEOF (Geodetski fakultet)
6. FKIT (Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije)
7. VEF (Veterinarski fakultet)
8. KIF (Kineziološki fakultet)
9. KBF (Katolički bogoslovni fakultet)

 

GRUPA D
1. PBF (Prehrambeno-biotehnološki fakultet)
2. TTF (Tekstilno-tehnološki fakultet)
3. LIB (Libertas)
4. GF (Građevinski fakultet)
5. FSB (Fakultet strojarstva i brodogradnje)
6. FBF (Farmaceutsko-biokemijski fakultet)
7. MEF (Medicinski fakultet)
8. FFZG (Filozofski fakultet)
9. PMF (Prirodoslovno-matematički fakultet)