FOTO: MARKO PRPIC/PIXSELL

Legendarni hrvatski nogometni reprezentativac, Robert Prosinečki, jednom je izjavio: “Ako nisi osvojio Kutiju šibica, to je kao da nisi osvojio ništa”, a novu prigodu da postanu netko i nešto mnogi će igrači dobiti od 23. studenoga ove godine, kada počinje 49. izdanje tog kultnog turnira. Osim seniorskog dijela, koji se igra od samog začetka natjecanja, turnir se igra i u kategoriji za djecu, inače poznatiji kao Mala Kutija šibica, te u kategorijama za žene i veterane.

Pozitivne promjene

Organizatori Kutije šibica su i ove godine osigurali bogat nagradni fond za sve sudionike koji iznosi 340.000 kuna. Velika promjena na ovogodišnjem turniru izjednačavanje je fonda koji se dodjeljuje u kategorijama za veterane i za žene, što je napravljeno na preporuku gradonačelnika Milana Bandića. Turnir će se, kao i prošlih godina, igrati u već sada kultnoj Dvorani 2 Doma sportova te u dvoranama Trnsko, Pešćenica i Dubrava.

Prošlogodišnje natjecanje u seniorskoj konkurenciji osvojila je ekipa Quattro Leones, što je mnogima bilo veliko iznenađenje. O tome nam je posvjedočio i Martin Šroler, član ove momčadi, koji je proglašen najboljim igračem turnira.

“Na Kutiji nema mjesta za pogreške, odmah se igra na ispadanje pa si ne smiješ dopustiti lošu utakmicu”, istaknuo je Josip Brkić

“Nisam se nadao da ćemo osvojiti išta, no na kraju je sve ispalo fantastično i želim da ove godine ponovimo taj uspjeh”, rekao je i najavio povratak svoje momčadi na 49. izdanje Kutije šibica.

FOTO: LUKA STANZL/PIXSELL

“Atmosfera je u kasnijim fazama natjecanja fenomenalna, posebno jer smo imali mnogo svojih navijača iz Dubrave i Gorice”, nadodao je Šroler, koji se ove godine nada da će ponoviti i individualni i timski uspjeh od prošle godine, ali tvrdi da će to biti izrazito teško zbog jake konkurencije koja je prisutna na svakoj Kutiji.

Snažnija ženska konkurencija

O važnosti tog natjecanja posvjedočio nam je i Josip Brkić, Šrolerov suigrač iz ekipe.

“Svako tko je odrastao u Zagrebu zna koliko nama Kutija znači. Svi mi koji se bavimo ovim sportom sanjamo uspjeh na ovom turniru, a ono što smo mi prošle godine ostvarili nevjerojatno je jer to nitko nije očekivao”, otkrio je Brkić. Osim toga, ustvrdio je da “na Kutiji nema mjesta za pogreške, odmah se igra na ispadanje pa si ne smiješ dopustiti lošu utakmicu, a igraš protiv renomiranih ekipa s cijelog Balkana” i napomenuo da se radio o jednom od najjačih turnira u malom nogometu u cijeloj regiji.

FOTO: MARKO PRPIC/PIXSELL

Ove će se godine četvrti put igrati turnir u kategoriji za žene, ali već sada je to ozbiljan turnir koji nije lako osvojiti, što nam je potvrdila prošlogodišnja najbolja igračica turnira, Ana Dujmović.

“Igram Kutiju šibica otkako se počela igrati u ženskoj konkurenciji, a prošle godine smo napokon osvojile turnir. Ove godine se kao ista ekipa vraćamo i pokušat ćemo ponovno pobijediti, iako primjećujem da je svake godine konkurencija sve jača i jača”, složila se sa Šrolerom. Dujmović je primijetila kako dobra atmosfera nije karakteristična samo na utakmicama u muškoj kategoriji jer je bilo dosta ljudi koji su podržali i žene, što čekuje da će se ponoviti i ove godine.