Foto: Pixabay

Dokumentarna serija The Last Dance i službeno je najgledaniji primjerak u povijesti svojeg žanra na ESPN-u, objavila je ugledna američka televizijska kuća. Prve dvije epizode u prosjeku je pogledalo 6,1 milijuna ljudi, što je gotovo dvostruko više od prethodnog rekorda koji je držala serija 30 for 30 o legendarnom Bou Jacksonu.

Radnja serije govori o Michaelu Jordanu i nevjerojatnom razdoblju Chicago Bullsa između 1991. i 1998., kada su osvojili čak šest naslova prvaka u NBA-u. U vremenu kada na televiziji nedostaje sportskih događaja uživo, The Last Dance je savršeno iskoristio svoju šansu za dolazak pod povećalo javnosti.

Na filmskom portalu Internet Movie Database (IMDb) serija s ocjenom 9,6 za sad apsolutno briljira, a jednako su pohvalni i komentari korisnika.

“Poprilično napet, zanimljiv i zapanjujući način za prikazivanje Jordanovog puta do najboljeg košarkaša svih vremena”, napisao je jedan navijač Chicago Bullsa.

“Znamo kako ova priča završava, ali dokumentarac je počeo savršeno. Serija je savršeno koncipirana i pored toga donosi pojedinosti za koje nismo znali”, komentar je jednog od korisnika.

Iduće dvije epizode emitirat će se u nedjelju 26. travnja, a osim ESPN-a, moguće ih je pogledati i na Netflixu.