Foto: Pixabay

Lewis Hamilton pobjednik je Velike nagrade Eifela na legendarnoj stazi Nürburgring. Drugi je završio Max Verstappen, a podij je upotpunio Daniel Ricciardo, kojemu je to prvi rezultat u top tri vozača ove sezone. Vijest da je Hamilton pobijedio slika je koja se često mogla vidjeti posljednjih godina, ali ova je pobjeda posebna jer je njome izjednačio rekord s Michaelom Schumacherom od 91 pobjede u Formula 1 utrkama.

Put do tog broja seže sve do 2007. kada je Hamilton započeo svoju karijeru. McLaren je bila njegova prva momčad za koju je nakon prve godine osvojio svoj prvi naslov prvaka. S McLarenom na svoj konto upisao je ukupno 20 pobjeda, a 2013. je odlučio prijeći u Mercedes. Taj se potez ispostavio kao najbolja odluka jer je od tada u osam godina osvojio pet naslova prvaka, a šesti je na putu. Za to je vrijeme upisao nestvarnih 70 pobjeda. U Mercedesu je Hamilton zamijenio upravo Schumachera, koji je nakon toga otišao u svoju konačnu mirovinu.

“Rekordi su tu da se ruše”, rekao je sin Michaela Schumachera Mick za portal GPFans. Mick je Hamiltonu kao suvenir dao očevu kacigu iz vremena dok je on vozio za Mercedes kao znak velikog poštovanja i uspjeha koji je britanski vozač ostvario. Hamilton ima 35 godina i još uvijek vozi na najvišem mogućem nivou, a svakom utrkom bilježi rekorde koji će teško biti srušeni. Tako na svom kontu, prema službenoj statistici Formule 1, uz najveći broj pobjeda ima i najveći broj pole positiona (96) i podija (160). Velika je vjerojatnost da će osvojiti i sedmi naslov prvaka jer je u ovoj sezoni vodeći u poretku, čime bi se ponovo izjednačio sa Schumacherom.