StoryEditor

LUKŠA JAKOBUŠIĆ Poduzetnik i branitelj novi je predsjednik Hajduka

‘Ulogu predsjednika doživljavam kao instituciju koja će predstavljati klub, grad, navijače i sve djelatnike kluba‘, rekao je Jakobušić
Autor:
Global.
02/11/2020 u 10:20 h
teren
PEXELS
Marin Brbić više nije predsjednik Hajduka, a njegovu je funkciju preuzeo Lukša Jakobušić, stoji na službenoj stranici kluba iz Splita. Poduzetniku iz Dubrovnika ovo nije prvi susret s predsjedničkim klupskim vodstvom. Od 2013. do 2017. godine bio je predsjednik vaterpolskog kluba Jug, koji je u tom razdoblju nizao izvrsne rezultate i osvojio pet trofeja u istoj sezoni. Jakobušić je završio EMBA program namijenjen visokom i srednjem menadžmentu na Cotrugli Business School i trenutno je na studiju Sportskog menadžmenta visoke škole Aspira. HNK Hajduk Split iz njegove biografije ističe sudjelovanje u Domovinskom ratu i odlikovanja u vojnoj operaciji Oluja.

Najava promjena

Prilikom jednosatnog predstavljanja na Poljudu Jakobušić je predstavio svoje prve poteze, komentirao situaciju u klubu i određene pojedince te govorio o ciljevima i odnosu prema radu u nadolazećem mandatu. https://youtu.be/Enl7SZGWQM0 "Drago mi je što sam ovdje i ponosan sam", započeo je novi predsjednik, a nedugo zatim objasnio da je poziciju dopredsjednika splitskog kluba napustio krajem prošle godine iz osobnih razloga. Naglasio je važnost jedinstva svih ljudi u Hajduku jer je, kako kaže, osnovni problem podjela unutar kluba koja je moguć razlog njegova dolaska. "Imam dojam da bi nam cijela Hrvatska dodijelila trofej samo da prestanemo plakati", nastavio je Jakobušić referirajući se na trenutne okolnosti u kojima, prema njegovom mišljenju, mnogi ne poštuju Hajduk i rugaju se, pa čak i žale momčad s Poljuda. "Ulogu predsjednika doživljavam kao instituciju koja će predstavljati klub, grad, navijače i sve djelatnike kluba", pojasnio je i dodao da želi moćan Hajduk.

Nesigurne pozicije

"Ili on nije za trenera ili onaj drugi nije za sportskog direktora", rekao je novi predsjednik nezadovoljan postupcima klupskog sportskog direktora Ivana Kepčije koji je tu funkciju preuzeo prošle godine. Smatra da Kepčija ne pruža značajnu podršku treneru "Bilih" Hariju Vukasu kojeg je sam odabrao, pa zaključuje da nekome od njih nije mjesto u klubu. Ipak, za Novu TV otkriva da je glavno pitanje status trenutnog savjetnika predsjednika Marija Stanića koji obavlja funkciju čije je postojanje, prema Jakobušićevom razmišljanju, nepotrebno. Kritizirao je neimenovane igrače koji se, kaže, nezasluženo bogate u bijelom dresu, stoga je smanjenje plaća nekim igračima jedna od opcija. Predstavljanje puno optimizma s naglaskom na ozbiljnom radu i senzacionalna proslava Torcidinog rođendana nedovoljno su motivirali Vukasove odabranike kojima je Istra za vikend nanijela četvrti ligaški poraz u osam odigranih utakmica. "Bili" su ove sezone gubili i od Dinama, Gorice i Šibenika, a splitska momčad na tablici je šesta i bodovno bliža zoni ispadanja nego borbi za Europu.
19. travanj 2024 22:56