StoryEditor

MARTIN ŠROLER ‘Nadam se da ću nastupima osigurati još pokoju minutu u Prvoj HNL‘

Dvadesetogodišnji Zagrepčanin osvojio je titulu najboljeg strijelca i najboljeg igrača, te odnio naslov s ekipom Quattro Leones
Autor:
Tekst: Robert Medvedec
15/01/2019 u 20:50 h
28.12.2018., Dom sportova, Zagreb - Ekipa Quattro Leones pobjednik je 48. izdanja Kutije sibica, najveceg i najstarijeg malonogometnog turnira u Hrvatskoj. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
28.12.2018., Dom sportova, Zagreb - Ekipa Quattro Leones pobjednik je 48. izdanja Kutije sibica, najveceg i najstarijeg malonogometnog turnira u Hrvatskoj. Photo: Marko Prpic/PIXSELLMARKO PRPIC/PIXSELL

Zaluđenost nogometom stara je vijest, ali posljednjih je godina sve popularniji mali nogomet – futsal. Europsko prvenstvo 2012. u Zagrebu i Splitu te fantastično četvrto mjesto naših reprezentativaca, dodatno je približilo taj sport hrvatskoj publici i ne samo njima jer mnogo "velikih" nogometaša upravo u futsalu brusi nogometne vještine.

Jedan od njih je i Martin Šroler. Riječ je o dvadesetogodišnjem lijevom krilu HNK Gorice, "velikom nogometnom fanatiku" koji talent pokazuje na oba fronta. Svi koji dotad još nisu čuli za njega, nakon ovogodišnjeg izdanja Kutije šibice, definitivno jesu.

‘Ekipa me odlično prihvatila iako sam bio najnoviji i najmlađi, mogao sam se potpuno opustiti i pokazati što znam‘, rekao je Martin

Na najpoznatijem malonogometnom turniru u Hrvatskoj mladi je Zagrepčanin odnio titulu najboljeg strijelca i najboljeg igrača. Bio je to samo šlag na torti nakon osvojenog naslova s ekipom Quattro Leones.

"Ekipa me odlično prihvatila iako sam bio najnoviji i najmlađi, mogao sam se potpuno opustiti i pokazati ono što znam", rekao je Martin, dodavši kako mu je suigrač iz Gorice, vratar Kristijan Kahlina, uvelike pomogao da se uklopi u ekipu.

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Trener Gorice, Sergej Jakirović, dopustio je dvojcu nastup na turniru upravo zbog njegove velike ljubavi prema futsalu.

"Išao sam na vlastitu odgovornost", nastavio je Šroler, "i, na svu sreću, sve je prošlo i više nego dobro, i nadam se da ću ovim nastupima osigurati još pokoju minutu u Prvoj HNL".

U velikoj raznolikosti kultura i dobi igrača, svojeg najdražeg suigrača našao je u jednom od najboljih strijelaca lige - Łukaszu Zwolińskom.

"Zvole je sve", ushićeno je odgovorio na upit. "Nema čovjeka na svijetu s kojim bih radije igrao, pravi je profesionalac", dodao je i pojasnio razliku između nogometa i futsala.

"U malom nogometu je više kombinatorike, brzih dodavanja i timske igre, dok je u velikom naglasak na utrci i individualnosti", objasnio je to igrač Gorice.

Zasad je skupio ukupno 55 minuta u šest utakmica što za tako mladog igrača uopće nije malo. Također, iznenađujuće dobri rezultati Gorice ove godine, peto mjesto u prvenstvu te borba za Europsku ligu, motivacija su više za svakog igrača pa tako i Martina.

"Cilj je samo trenirati i igrati, maksimalno sam fokusiran", rekao je odlučno Martin. A ima i životni san – zaigrati za Chelsea.

25. travanj 2024 21:02