Foto: Miss sporta/Facebook

Casting za Miss sporta i ove je godine okupio dvadesetak natjecateljica iz različitih sportova, od odbojke do akrobatskog plesa i još mnogih drugih egzotičnih sportova. Manifestacija se već dulje od desetljeća tradicionalno organizira pod budnim okom glavnog organizatora Damira Mrveca, uz pomoć Tamare Roglić.

Tradicija duga 11 godina

“Događaj organizira Damir Mrvec, sportski novinar Večernjeg lista, koji je na dnevnoj bazi usko vezan uz sport dugo godina. Mi smo vlasnici licence od 2007. i imamo tradiciju već 11 godina. Miss sporta nije klasičan izbor ljepote zato što djevojke moraju, prije svega, biti sportašice, imati neke sportske rezultate i, naravno, biti članice sportskog kluba. Zadovoljni smo događajem i organizacijom. Manifestacijom svaka djevojka na lijep način promovira svoj sport“, rekla je suorganizatorica događaja Tamara Roglić.

Foto: Miss sporta/Facebook

Jedna od natjecateljica je 31-godišnja Splićanka Sonja Bonačić, koja se niz godina bavi plesom i, kako sama kaže, isprobala je sve njegove stilove.”Od šeste godine plešem, a s troje kolega stvorila sam malenu udrugu akrobatskog plesa koju popularno nazivamo ‘novim cirkusom’ jer sve vještine kojima se bavimo pripadaju tom području. A bavimo se svim vrstama plesa, akrobatikom, akrobatskim balansom, žongliranjem vatrom i zračnim vještinama. Takvom vrstom sporta odlučila sam se baviti spontano”, rekla je Sonja, koja je uz ples završila stručni studiji za trenericu fitnessa i rekreacije na Kineziološkom fakultetu.

Nešto drukčije

“Prvi sam put na castingu za misicu sporta, nikad prije mi to nije bilo zanimljivo. Ipak, drago mi je što sam došla i probala nešto drukčije”, izjavila je najstarija sudionica ovogodišnjeg izbora.Na castingu se okušala i Kristina Arko, 21-godišnja Zagrepčanka, koja se bavi fitnessom i plivanjem.

‘Što se cjelokupnog događaja i izbora tiče, organizacija je odlična i nadam se da ću proći u finale. Oduševile su me ostale djevojke, koje su drage i pristupačne te mi je drago da sam ih upoznala’, zaključila je Kristina Arko

“Dobila sam poziv za casting i shvatila da je jedna dobra prigoda za nešto više. Plivanjem sam se bavila u osnovnoj školi, a sada se njime bavim preko ljeta kad idem na more. Fitnessom se bavim većinom kod kuće, svakodnevno pokušavam odvojiti pola sata do sat vremena za vježbe koje sam usavršila. Uz to, redovito posjećujem i teretanu gdje se isto može odraditi beskrajni niz različitih vježbi. Iako sam razmišljala vježbe postaviti na YouTube, prije svega, želim biti model donjeg rublja. Što se cjelokupnog događaja i izbora tiče, organizacija je odlična i nadam se da ću proći u finale. Oduševile su me ostale djevojke, koje su drage i pristupačne te mi je drago da sam ih upoznala”, zaključila je Kristina.

Dvadesetšestogodišnja Osječanka Maja Radojević, koja se bavi power plate treningom, također je došla u potrazi za novim iskustvom, a kako nismo znali ništa o toj specifičnoj vrsti treninga kojim se bavi, Maja nam je sve detaljno pojasnila.

Power plate treninzi su tipovi treninga koji se događaju na vibracijskim platformama, traju 25 minuta, a specifični su jer vibracije prolaze tijelom. Omogućavaju brže rezultate jer mišić može reagirati u sekundi onoliko puta koliko mu ja zadam, 50 herca je maksimalno. Ovakvim tipom treninga bavim se u Osijeku, u studiju u kojem radim već četiri godine. Miss sporta mi je novo iskustvo, koje će mi omogućiti nova poznanstva i prijateljstva. O rezultatima će odlučiti stručni ljudi, a meni je sudjelovanje iznimno veliko zadovoljstvo. Kada prihvatim novi izazov, uvijek razmislim hoće li mi pomoći ili odmoći. Bila sam na ‘Supertalentu’ 2009. godine, to iskustvo otvorilo mi je nove prigode u svijetu plesa“, rekla je Maja.Sara Cvetkovski, dvadesetogodišnja Zaprešićanka, studentica je Pravnog fakulteta u Zagrebu, a kao glavnu prednost ovakvog događaja ističe nova poznanstva.

Faks iznad svega

Foto: Miss sporta/Facebook

“Došla sam upoznati neke nove djevojke, cilj mi je malo se zabaviti, a pobjeda mi nije važna koliko god to stereotipno zvučalo. Vidim da je mnogo djevojaka bolje fizički građenih od mene. Ovo je priredba koja djevojkama daje vjetar u leđa da rade na sebi. Sport je meni vrsta rekreativne zabave, osobno sam više usredotočena na obrazovanje i fakultet”, zaključila je Sara.

Sve djevojke su tu kako bi na hrvatski sport dale neku novu notu, da je ljepota rezultat velikog truda i rada te da za dobar izgled treba mnogo rada i odricanja. Za razliku od prijašnjih godina, kada se finale za Miss sporta održalo u Ivanić Gradu, laskava titula ove godine bit će dodijeljena jednoj od 16 natjecateljica 13. srpnja u Zagrebu.