Foto: UFC.com

TOP 5 NAJBOLJIH

1. Anderson Silva (17-4-1) Iako neki borci statistički imaju bolji omjer, Brazilac je jednostavno najveći u povijesti najveće MMA organizacije. Drži rekorde za najviše pobjeda u nizu, najviše nokauta, najviše obrana naslova i još mnoge druge. Svojim prepoznatljivim stilom i karizmom Silva je zacementiran u povijesne knjige.

2. Georges St. Pierre (20-2) Nedvojbeni velikan veltera, čovjek koji je rano u svojoj karijeri poražen dvaput, no kad je počeo ići prema vrhu, nije stajao. Nakon devet obrana naslova, Rush se odmaknuo od MMA scene bez gubljenja titule i još se čeka njegov povratak.

3. Connor McGregor (9-1) Irac je još relativno svjež u kompaniji (debitirao je 2013.), ali ne sjećam se da je takav učinak i utjecaj u tako kratkom roku itko imao igdje u slobodnoj borbi. Karizmatični McGregor je jedini čovjek u povijesti koji je istodobno držao naslove u dvije težinske kategorije i za koju godinu će možda biti i na vrhu ove liste.

4. Randy Couture (11-8) Kao i kod Silve, rezultati nekad manje znače od drugih postignuća i utjecaja. Couture je prvi osvajao naslove u različitim kategorijama i učinio to normalnom pojavom za sebe, osvojivši dvije poluteškaške titule te čak tri teškaške. Treba li dodati više?

5. Jon Jones (16-1) Najmlađi UFC-ov prvak ikad (23), najviše obrana naslova u poluteškoj (8), najviše pobjeda u poluteškoj (16). Ima ih još mnogo, a Bonesu je samo 29 godina i kad riješi svoje privatne probleme možemo se nadati rušenju još rekorda već legendarnog poluteškaša.

TOP 5 NAJGORIH

1. John Alessio (0-5) Ne postoji borac u cijeloj povijesti UFC-a koji ima 0-5 omjer. Alessio je u drugim promocijama bio solidan borac, ali ni blizu vrhunske razine, uspio je izdržati čak 12 godina u kompaniji (?!), ali je lako izgubio sve borbe u velteru, a čak je jedna bila za naslov.

2. Sean Gannon (0-1) Iako s mnogo boljim skorom od Alessia, Gannon je bio blizu broja jedan. Čovjek kojeg je UFC pozvao na osnovi dvorišnih tučnjava na YouTubeu ukratko se osramotio u svojem debiju izdršavši 46 sekundi protiv Brandena Lee Hinklea.

3. Tiki Ghosn (0-4) Tri gušenja i jedan nokaut. Dovoljno je reći da je Ghosn u svoje četiri UFC borbe izdržao samo šest minuta.

4. Emanuel Yarborough (0-1) U UFC-u su u 1994. mislili da će sumo-hrvač biti kompetitivan s treniranim MMA borcima. Dobro je što je tad organizacija bila dosta mlada i nepopularna jer su se debelo osramotili. Čak 272 kilograma teškog Yarborougha nokautirao je u samo dvije minute gotovo 200 kilograma lakši Keith Hackney.

5. Gabe Rudiger (0-3) Prije vaganja za borbe potajno je jeo sladoled, a nakon tih vaganja se žalio kako ne može skinuti kile i doći do željene kilaže. Očekivano je u UFC-u u tri borbe tri puta bio nokautiran s lakoćom.