Foto: Pixabay

Nakon što je u petak 18. travnja po hitnom postupku usvojen Zakon o dopunama Zakona o sportu, u subotu je taj isti zakon stupio na snagu, prenosi Hina.

Potpore mogu zatražiti pravne osobe iz sustava sporta, športski klub ili športsko dioničko društvo kao poslodavac uz uvjet da je član nacionalnog športskog saveza (izravno ili neizravno putem članstva u športskim savezima na razini jedinice lokalne i područne samouprave koji sudjeluje u redovnom sustavu natjecanja, zatim športskom savezu te športskoj zajednici na istoj razini kao poslodavcima.

Za dobivanje potpore prijavitelji ne smiju koristiti niti jednu drugu potporu ili mjeru, a ugovor s radnikom mora biti sklopljen najkasnije s 19. ožujkom 2020., dok prijavitelji mogu prijaviti radnike na zanimanjima trenera, voditelja, instruktora, fizioterapeuta i administrativnog i tehničkog osoblja. Radnik prije toga ne smije biti financiran ili sufinanciran kroz redovnu realizaciju javnih potreba u sportu.

Radnik za kojeg se potražuje potpora mora biti zaposlen na neodređeno ili određeno radno vrijeme te prijavljen na puno ili nepuno radno vrijeme. Potpora se može tražiti za najviše 10 radnika.

Potpora će iznositi 3250 kuna za ožujak, a za travanj i svibanj 4000 kuna. U svrhu ovih mjera osigurano je 40 milijuna kuna, a prijave će biti objavljene na web stranici Središnjeg državnog ureda za šport te se otvaraju danas, 20. travnja u 10 sati.