Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U ovoj godini ljubitelje zimskih sportova očekuju velika uzbuđenja. Ledena dvorana Doma sportova ugostit će najbolje momčadi austrijske EBEL hokejaške lige, a KHL Medveščak u svojoj povratničkoj sezoni pokušava izboriti doigravanje. Popularni Medvjedi kraj siječnja žele dočekati među šest vodećih momčadi lige, u čemu im pomaže novi-stari trener Doug Bradley i jedan od najboljih igrača lige, sjajni Kanađanin Tyler Morley. Doigravanje je na rasporedu potkraj veljače i tijekom ožujka, a dotad je sigurno da će kultnim Brlogom odjekivati pjesma fanatičnih zaljubljenika u hokej i zagrebačke Medvjede.

Doigravanje je na rasporedu potkraj veljače i tijekom ožujka, a dotad je sigurno da će kultnim Brlogom odjekivati pjesma fanatičnih zaljubljenika u hokej i zagrebačke Medvjede

Tekuća godina je sigurno godina Zimskih olimpijskih igara, a smotru će od 9. do 25. veljače ugostiti južnokorejski Pjongčang. Hrvatska na Igre odlazi s nešto skromnijim očekivanjima, što ne znači da naš ponajbolji skijaš Filip Zubčić u veleslalomu i Matej Vidović u slalomu neće dati sve od sebe pri spuštanju Zmajevom dolinom. Pozornost će plijeniti skijaški vladar Marcel Hircher, sljemenski kralj i vodeći u svjetskom kupu za skijaše.

U ženskoj konkurenciji hrvatske uzdanice bit će mlade Leona Popović i Ida Štimac. Skijaško čudo iz Amerike, 22-godišnja Mikaela Shiffrin prva je kandidatkinja za zlato u dvije od četiri discipline – slalomu i veleslalomu.

Natjecanje skijaša skakača jamči spektakl, a možda i rušenje novih rekorda. Nebeski Poljak Kamil Stoch demonstrirao je dominaciju pobjedom na sva četiri natjecanja Novogodišnje turneje, postavši tek drugi skakač nakon Nijemca Svena Hannawalda s tim postignućem. Stoch se pothvatom na Turneji četiri skakaonice i vodećim mjestom u svjetskom kupu pozicionirao kao prvi favorit za najsjajnije odličje, a za vratom će mu puhati drugoplasirani iz tog poretka, Richard Freitag. Dovoljno razloga da zimski fanatici uživaju uz male ekrane tijekom 2018.