StoryEditor

SPORT Tjedni pregled događaja

Svi važniji događaji sa sportskih terena na jednom mjestu
Autor:
Global.
29/11/2020 u 19:30 h

Ponedjeljak, 23. studenoga

Novi igrači Los Angeles Lakersa i službeno su postali Marc Gasol i Montrezl Harrell, koji su NBA prvake pojačali nakon dolaska Dennisa Schrödera i Wesleya Matthewsa Juniora.
Hrvatski nogometaš Alen Halilović potpisao je ugovor s Birmingham Cityjem, engleskim drugoligašem te će se ondje priključiti Ivanu Šunjiću kao slobodan igrač.
Dario Šarić dobio je novi ugovor vrijedan 27 milijuna eura s Phoenix Sunsima, a potpisao ga je na tri godine.

Utorak, 24. studenoga

Kristina Beroš i Doris Pole osvojile su srebrne medalje na Europskom prvenstvu u taekwondou koje se održava u Zagrebu.
Rukometaši Nexea poraženi su u okviru trećeg kola EHF Europske lige. Bolja od njih bila je CSKA Moskva s uvjerljivih 29-18, čiji je vratar Viktor Kirejev skupio čak 17 obrana.
Strijelac na utakmici Lige prvaka između Seville i Krasnodara bio je Ivan Rakitić, a Andalužani su pobjedom 2-1 osigurali prolazak skupine.

Srijeda, 25. studenoga

FIFA je objavila popis igrača koji će se boriti za nagradu najboljeg nogometaša na svijetu, a listu predvode favorizirani Robert Lewandowski te legendarni Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.
Zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u taekwondou koje se održava u Zagrebu osvojio je Marko Golubić u kategoriji do 74 kilograma.
U 60. godini života preminuo je Diego Maradona, jedan od najvećih i najutjecajnijih nogometaša svih vremena.
U derbiju četvrtog kola Lige prvaka Real Madrid slavio je rezultatom 0-2 na San Siru protiv milanskog Intera.

Četvrtak, 26. studenoga

Nogometaši Dinama upisali su važnu pobjedu u okviru Europske lige protiv austrijskog Wolfsbergera, gdje su na gostovanju rezultatom 0-3 došli na korak od prolaska skupine.
Rijeka ponovno nije uspjela doći do bodova na teškom gostovanju protiv Napolija, koji je s 2-0 nadigrao hrvatsku momčad.
Jubilarno 50. izdanje kultnog malonogometnog turnira "Kutija šibica" odgođeno je uslijed pandemije koronavirusa.

Petak, 27. studenoga

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija pobijedila je rezultatom 1-0 izabranice Litve, a jedini pogodak zabila je Kristina Šundov u 81. minuti utakmice.
Hrvatski košarkaši svladali su Tursku u utakmici kvalifikacija za EuroBasket rezultatom 79-62, čime su došli na korak do plasmana na završni turnir.
Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je deseto mjesto na paralelnoj utrci u Lech Zürsu, gdje je pobjedu odnio Alexis Pinturault.

Subota, 28. studenoga

Australska plivačica Kaylee McKeown je vremenom 1:58:94 postavila novi svjetski rekord u disciplini 200 metara leđno u 25-metarskom bazenu.
Brojni nogometni velikani kiksali su u svojim ligaškim utakmicama. Real Madrid izgubio je na domaćem terenu od Alavésa 1-2, istim je rezultatom Köln porazio Borussiju Dortmund, Liverpool je remizirao s Brightonom, kao i Juventus s Beneventom.

Nedjelja, 29. studenoga

Velika nagrada Bahreina otkazana je zbog teške nesreće koju je doživio Romain Grosjean u svojem bolidu Formule 1 u prvom krugu utrke. Francuskom vozaču eksplodiralo je vozilo i prepolovilo se, a on je na svu sreću prošao bez težih fizičkih ozljeda.
Ekshibicijski boksački meč održan u Los Angelesu između Mikea Tysona i Roya Jonesa Juniora završio je neriješenim rezultatom.
19. travanj 2024 05:52