StoryEditor

PH U MOTOCIKLIZMU Ugrožena sigurnost vozača, a savez sliježe ramenima

‘Nemaju videonadzor starta, da ne govorim da neki dijelovi staze nisu uopće pokriveni djelatnicima za pomoć na cesti. Nedopustivo‘, ispričao je Mislav Perkušić, natjecatelj u klasi 125SP
Autor:
Tekst: Vehmir Džakmić
06/09/2017 u 16:09 h

Mnogo toga muči motocikliste posljednjih godina: od financijske krize, koja im onemogućuje da kupuju i održavaju opremu, pa do toga da im savez ne može organizirati normalno natjecanje. Jednako je bilo i ove godine na otvorenju Prvenstva Hrvatske u motociklizmu.

Domaćin prvih dviju utrka sezone već je tradicionalno Autodrom Grobnik, nekad ponos automobilizma i motociklizma bivše države, a donedavno se spominjala i moguća utrka Formule 1 na stazi u blizini Rijeke. Međutim, staza je nisko pala pa nemaju ni osnovnu infrastrukturu koja bi vozačima omogućila normalno i korektno natjecanje u sportu u koji ulažu krajnje fizičke i financijske napore.

Bez videonadzora

Mislav Perkušić, dvostruki državni prvak koji ove godine napada naslov u klasi 125 SP, nije uspio ostati ravnodušan nakon utrke.

"Vozač je odmah skrenuo na mene, ušao mi u putanju i onemogućio mi normalan start. Iako sam apelirao, savez i organizatori nisu mogli reagirati. Zašto? Vrlo jednostavno - nemaju videonadzor starta, da ne govorim da neki dijelovi staze nisu uopće pokriveni djelatnicima za pomoć na cesti. Nedopustivo!", objasnio je Perkušić koji je u obje utrke završio drugi, iza pobjednika Denisa Petrica.

Cjelokupnu je manifestaciju organizirao Moto savez Grada Zagreba u partnerstvu s Croatia Speed Festivalom i Đuro Sportom. Ipak, pokazali su i ovoga puta kako nisu dorasli organiziranju utrke na Grobniku. Hrvatski motociklistički savez pak snosi odgovornost jer ne može organizirati kompletno Prvenstvo Hrvatske.

Pravila postoje, ali...

Iako savez ima, možemo reći, kvalitetan pravilnik kojega se moraju pridržavati i vozači i organizatori, glavni je problem djelovanje u skladu s njim. Nedopustivo je da organizator ne osigura dovoljno sudaca uz stazu, a pritom i videonadzor koji je uobičajen na svim europskim trkalištima. Štoviše, stavka o videonadzoru utrke postoji u pravilniku HMS-a, ali sam savez nije u mogućnosti osigurati minimume koji bi pridonijeli pravednosti utrke.

Iduća se utrka vozi sredinom lipnja u Križevcima u organizaciji MK Križevci, kluba za koji upravo vozi Perkušić. Međutim, 28-godišnji motociklist svjestan je kako ni tamo neće biti mnogo bolje.

"To nije samo na Grobniku, to se redovito događa na svim utrkama prvenstva Hrvatske. Za razliku od toga kada je riječ o utrkama na međunarodnoj razini, sve ide kao po špagi," dodao je Perkušić.

Interes postoji

Kada bi utrke u Hrvatskoj bile bolje organizirane, možda bi privukle i strane natjecatelje pa bi neke od njih postale međunarodne. Interesa za motociklizam ne nedostaje. Ugodni vremenski uvjeti i visoke temperature privukli su više od 2000 gledatelja na otvorenju sezone. To je broj kojim se ne mogu pohvaliti niti neki klubovi prve nogometne lige. U Hrvatskoj postoji i niz mlađih kategorija koji su spremni izdvojiti velike svote novca, ali što to vrijedi kada se njihova krovna sportska organizacija ne brine o njihovoj zaštiti i sigurnosti.

16. travanj 2024 06:40