Foto: Pixabay

Srpski tenisač Novak Đoković diskvalificiran je s US Opena u prvom setu meča osmine finala protiv Španjolca Pabla Carrena-Buste, nakon što je linijsku sutkinju pogodio lopticom u vrat, prenosi Index.

Incident se dogodio kada je Španjolac, koji je u tom trenutku vodio 6:5, uzeo pauzu. Đoković je tada izgubio živce i bez gledanja napucao lopticu, koja je odletjela ravno prema sutkinji.

Sutkinja je od udarca pala na tlo te je izgledalo kao da ima poteškoća s disanjem. Đoković je odmah dotrčao do nje da provjeri je li sve u redu i ispričao se, ali organizatori su ga ipak odlučili diskvalificirati s natjecanja.

Osim što je diskvalificiran, oduzeti su mu i svi bodovi i novac koji je stekao tijekom turnira.

“Nakon namjernog i opasnog udaranja lopte ili nepromišljenog udaranja loptice unutar terena ili udaranja loptice sa zanemarivanjem posljedica, sudac US Opena je diskvalificirao Novaka Đokovića”, objasnili su organizatori turnira.

This whole situation has left me really sad and empty. I checked on the lines person and the tournament told me that…

Objavljuje Novak DjokovicNedjelja, 6. rujna 2020.

Đoković se dugo premišljao hoće li se natjecati na turniru zbog koronakrize, a kada je konačno pristao, po prvi put u karijeri dogodilo mu se da na ovakav način završi natjecanje.

“Vi birate u ovom trenutku? Na centralnom terenu, u Grand Slamu… Moju karijeru?”, rekao je Đoković u nevjerici dok je još bio na terenu. Ovakva odluka izazvala je burne reakcije i u javnosti.