StoryEditor

ZDRAV ŽIVOT Vlaho i kad ne trenira ništa – igra nešto

Konavljanin Vlaho Pržić trenira ‘samo‘ šest sportova, uz to što studira rudarstvo
Autor:
Tekst: Dunja Stanković
18/05/2019 u 12:07 h
Vlaho Przic (lijevo) i Martin Becir (desno), prijatelj koji ga je uveo u australski nogomet FOTO: Privatna arhiva
Vlaho Przic (lijevo) i Martin Becir (desno), prijatelj koji ga je uveo u australski nogomet FOTO: Privatna arhivaPRIVATNA ARHIVA

Ako se baviš sportom, nećeš se zapustiti pa si možeš popiti koju pivicu više - riječi su studenta koji i kad ne trenira ništa, igra nešto. On je to shvatio ozbiljno, pa osim što igra futsal, vaterpolo i rukomet za fakultet, bavi se veslanjem, boksom i australskim nogometom.

Osim što si može opravdati i nekoliko piva više, dvadesetdvogodišnji Konavljanin Vlaho Pržić itekako je svjestan pozitivnih učinaka sporta. Kako kaže, bavljenje sportom pomaže zdravlju.

"Bolje se osjećaš nakon treninga, a i upoznaješ nove ljude koji će ti pomoći na razne načine", kaže. A od svih sportova izdvaja australski nogomet kao onaj koji mu, poslije standardnog europskog nogometa, najviše odgovara.

‘Ako se baviš sportom, nećeš se zapustiti pa si možeš popiti koju pivicu više‘, kaže Vlaho

"U glavi sam stvorio sliku da mogu više toga ostvariti u australskom nogometu nego u veslanju, boksu, vaterpolu ili rukometu", ističe Vlaho, prisjećajući se svojih početaka u tom sportu za koje su zaslužni već spomenuto pivo i dobro društvo.

"Iskreno, bio sam malo pod utjecajem alkohola kad sam odlučio otići na utakmicu", priznaje i dodaje kako mu je taj sport preporučio prijatelj. Australski nogomet počeo je trenirati u travnju prošle godine potaknut atmosferom u klubu i posebnostima samog sporta, a danas je član jednog od najuspješnijih klubova Zagreb Cvjetno Dockers.

Ne miruje ni u predahu od te australske inačice najvažnije sporedne stvari na svijetu. Usporedno igra turnire futsala, vaterpola i rukometa za Rudarsko-geološko-naftni fakultet gdje studira rudarstvo, a dio je i veslačkog tima. Članom tih timova postao je neplanirano. Svakoj od ekipa je nedostajalo članova pa su njega pozvali.

"Znaju da treniram dosta pa su zaključili da ću biti dobar", progovara kroz šalu. No priznaje da mu toliko obveza nije jednostavno uskladiti. Kako kaže, na fakultetu se "provlači kroz iglene uši". Iako se u budućnosti ne vidi u profesionalnim sportskim vodama, rekreativno će nastaviti trenirati kako bi mogao svaki teško zarađen prolaz na ispitu – nagraditi pivom.

25. travanj 2024 23:26