Foto: Borna Filic/PIXSELL

Jučer su objavljeni rezultati jesenskog roka državne mature čime je ona službeno završena. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja izvijestio je da je na jesenski rok izišlo 5430 maturanata, prenosi Hina.

Polaganje mature ove je godine predstavilo izazov ne samo maturantima već i NCVVO-u, a ravnateljica naglašava da su osigurali sve potrebne uvjete za polaganje mature te da je dobar temelj na koji je postavljena olakšao situaciju. 

“Iako je riječ o daleko manjem broju pristupnika u odnosu na prethodne godine, jesenski je rok, zbog epidemioloških mjera koje su na snazi, zahtijevao vrlo visoku razinu odgovornosti u pripremi i provedbi, ali i vrednovanju samih ispita”, istaknula je ravnateljica NCVVO-a Ivana Katavić.

Zbog kršenja akademskog poštenja na ljetnom roku, jesenski je proveden uz veći nadzor. NCVVO je Ministarstvu znanosti i obrazovanja uputio prijedlog dopune i izmjene Pravilnika o polaganju ispita državne mature, a naglasak je stavljen na onaj dio Pravilnika koji se odnosi na sankcije koje slijede nakon prepisivanja.