Foto: Tajana Josipović/Global

Nerijetko se događa da se studenti koji se zapošljavaju preko Student servisa žale na vlastite poslodavce i rokove oko isplate plaće. U otežani položaj ih se stavlja kada ih poslodavac bez zarađenog novca ostavi pred božićne i novogodišnje blagdane, a u njihovu obranu ne staje ni Studentski centar. Studenti zaposleni u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu svoju su plaću za studeni tako dobili tek krajem prosinca, dok su stalni zaposlenici plaću primili redovno. Kao bonus dobili su i božićnice što studenti vide kao diskriminaciju.

Kršenje rokova studentskog ugovora

U Pravilniku o posredovanju pri zapošljavanju redovitih studenata stoji članak koji nalaže da je poslodavac dužan popuniti obrazac Ugovora te ga ovjeriti najkasnije u roku od 15 dana nakon obavljenog posla odnosno nakon što mu student/ica po obavljenom poslu dostavi Ugovor.

“Ne dobiti plaću za Božić je udar na dostojanstvo čovjeka. Bilo nam je i prije teško kada plaća kasni, ali za božićno vrijeme ovako se ponašati prema ljudima koji nemaju previše izbora je gadljivo”, ističu nezadovoljni studenti.

Kršenje zakonskog roka za isplaćivanje plaća u HNK-u je, ističu studenti, dugogodišnja praksa. Da bi samostalno riješili problem obratili su se i upravi, ali odgovor nisu dobili. Napominju da voditelji transporta imaju ustaljenu praksu da ugovore šalju na potpis kod intendantice 12. ili 13. u mjesecu čime se onemogućava isplata do 15. Međutim, studente brine činjenica da nitko iz uprave HNK-a nije opomenuo voditelje transporta zbog tih postupaka.

“Studentski centar na naše prijave nazove računovodstvo i pita ih za naše plaće i to je to, s komentarom ‘da vam tamo nije dobro ne biste ni radili’. Zahtijevali smo da se HNK skine s liste poslodavaca na što je SC odgovorio da to ne može učiniti. Mehanizma zaštite, osim da damo otkaz, nema”, dodali su studenti.

Potplaćenost za dupli posao

Neki od njih s radom u HNK-u su završili jer osim kašnjenja plaće, za svoj rad ne dobivaju nikakve bonuse, a uz rad propisan ugovorom, studente se dodatno iskorištava i za privatne poslove. Naglašavaju da rade u objektima pogođenim potresom gdje se uopće ne bi trebalo raditi.

Iz uprave HNK-a na upit o kašnjenju s isplatom su odgovorili da se do sada nikad nije kasnilo, niti je bilo problema s isplatom honorara studentima. Za studeni kažu da je bilo svega nekoliko izuzetaka u pojedinim odijelima kazališta s naknadnim isplatama, no prema njima su svi ugovori isplaćeni ili u roku ili najkasnije do 24. prosinca. Iz Studentskog centra potvrdili su da je poslodavac kontaktiran te je ispunjene i potpisane studentske ugovore dostavio u Student servis 23. prosinca. Nakon toga je HNK-u ispostavio račun koji je plaćen 27. prosinca i isti dan je novac doznačen na žiro račune studenata.

“Mislimo da bi SC trebao potvrditi učestale probleme s HNK-om. A to je već dovoljno da se upozori na ovog poslodavca. Ne znam kako SC nema niti jednu metodu zaustavljanja takvog ponašanja ili zbog političkih razloga ne žele nešto učiniti, a po zakonu bi trebali reagirati”, zaključuju oštećeni studenti.