Foto: PR

Početkom nove akademske godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva studenti FER-a imaju priliku upisati kolegij Upravljanje karijerom, namijenjen studentima treće godine preddiplomskog te svim studentima diplomskog studija, stoji u priopćenju za medije.

Korisno za sve studente

Kolegij se održava od 12. listopada, a cilj je uputiti studente koji su neodlučni kako odabrati pravu karijeru prema njihovim interesima i osobinama te studente koji znaju što žele, ali nisu sigurni kako to i postići.

Pokretač ovog kolegija je Centar karijera FER-a koji studentima omogućuje pomoć vezanu uz informiranje, edukacije i podršku te odgovore na razna pitanja o karijeri i osobnim vještinama. Pomoć koju pruža Centar karijera studentima je dostupna i do dvije godine nakon završetka studija.

Iz Centra karijera FER-a naglašavaju da upravljanje karijerom na pravi način nije samo slanje životopisa i motivacijskog pisma. Ono uključuje razumijevanje vlastitih karakteristika koje utječu na odabir karijere.

Prijave do kraja tjedna

Završetkom ovog kolegija studenti će moći uspoređivati radna mjesta i potencijalne poslodavce, pripremiti plan za razvoj karijere, odabrati odgovarajuće radno mjesto i poslodavca. Također, moći će identificirati razliku između vlastitih znanja i vještina te onih vještina potrebnih za željeno radno mjesto.

Prijave za studente traju do nedjelje, 4. listopada 2020. godine, a moguće se prijaviti isključivo na stranici.