Na gotovo svim društvenim platformama svakodnevno imamo prigodu čitati o porastu broja nezaposlenih u Hrvatskoj, o tome kako mladi istinsku sreću pronalaze izvan hrvatskih granica jer zbog stanja u državi nisu mogućnosti iskoristiti sav svoj potencijal.

Osim toga, nerijetko se čuju i na kritike koje upozoravaju da mladima nedostaje edukativni, specijalizirani i korisni sadržaj izvan okvira predviđenog obrazovanja koji će im pomoći u izgradnji karijere, ali i njihovih osobnosti.

Da nije sve tako crno, pokazuje besplatni edukacijski projekt namijenjen mladim osobama. Naime, udruga Zamisli sredinom prošle godine pokrenula je projekt pod nazivom Centar za mlade grada Zagreba s ciljem socijalizacije i povećanja sudjelovanja mladih u društvu. Od samoga početka u sklopu projekta održavaju se različiti tečajevi za razvijanje komunikacijskih, govornih, kreativnih, financijskih i ostalih sposobnosti. Osim toga u ponudi su i tečajevi stranih jezika, a sve to potpuno je besplatno.

Od samog se početka u sklopu projekta održavaju različiti tečajevi za razvijanje komunikacijskih, govornih, kreativnih, financijskih i ostalih sposobnosti. Osim toga u ponudi su i tečajevi stranih jezika

“U 2019. Centar smo otvorili i drugim organizacijama mladih i mladima u obliku pridruženog članstva na projektu. Na primjer, javile su nam se brojne studentske udruge koje nemaju svoj prostor i Centar im se pokazao kao idealno mjesto za osmišljavanje i provođenje njihovih inicijativa.

Sudjelovati u aktivnostima Centra možete svakim radnim danom od 9.30 do 21.30, a vikendom od 16.30 do 21.30, i to u samom središtu grada, u Gajevoj 2″, kaže voditeljica Centra Mateja Kušić.

Taj hvalevrijedan projekt trebao bi pomoći mladima pri stjecanju novih iskustava, radnih navika, upoznavanja novih ljudi, a u svakom bi slučaju trebao pridonijeti razvijanju sposobnosti i širenju znanja o određenim područjima.

Da se vrijedno i marljivo radi u Centru pokazuje i to da se u tu na repertoaru našle radionica financijske pismenosti, mala škola joge i relaksacije, fotoradionica, dramsko-etička radionica, tečaj kontemplacije, edukacija o razvoju karijere kao i predavanja o gospodarenju vlastitom srećom.