Foto: Pixabay

Ekonomski fakultet u Zagrebu objavio je detaljan plan za nastavu u nadolazećoj akademskoj godini u kojoj će se 20 kolegija održavati u prostorijama fakulteta. Započet će u ponedjeljak 28. rujna prema važećoj satnici kada će se održati i online informativno obraćanje brucošima o načinima studiranja online i uživo.

Jednaka prava za sve

Fakultet s najvećim brojem studenata nastavu je organizirao s naglaskom na maksimalnoj zaštiti zdravlja, omogućavanju jednakih prava i obveza svim studentima, bez diskriminacije po bilo kojoj osnovi, uključujući i studente u samoizolaciji, piše na stranici. Od studenata se traži da aktivno sudjeluju u online nastavi. Naglašavaju i potrebu pridržavanja uputa mjerodavnih institucija, zadržavajući slobode nastavnika i akademsku autonomiju.

S fakulteta napominju da su i studenti i nastavno osoblje pokazali da imaju potrebne uvjete i računalne vještine za uspješno provođenje nastavnih aktivnosti na daljinu.

Nastava iz Tjelesne i zdravstvene kulture odvijat će se na otvorenom u skladu s epidemiološkim mjerama.

Iz Studentskog zbora Ekonomskog fakulteta upozoravaju da je oblik izvođenja nastave podložan promjenama uslijed promjene epidemiološke situacije te da će svaki kolegij koji se izvodi fizički biti dostupan i u online obliku studentima koji zbog određenih zdravstvenih ili drugih razloga neće prisustvovati fizičkoj nastavi.

Drage kolegice i kolege,sutra će biti javno dostupan popis svih profesora i kolegija koji će nastavu održavati uživo,…

Objavljuje Studentski Zbor EFZGČetvrtak, 10. rujna 2020.

Potrebna najava dolaska

S Ekonomskog fakulteta napominju da svi studenti trebaju najaviti svoj dolazak zbog sudjelovanja na kolegijima ili bilo kojeg drugog razloga minimalno 48 sati prije i to putem online obrasca. Osim toga, potrebna je i popunjena izjava koja se s identifikacijskim dokumentom predaje na glavnu portu, uz provedbu svih potrebnih epidemioloških mjera poput mjerenja tjelesne temperature i nošenja maske.

U ponedjeljak 28. rujna održat će se online informativno obraćanje studentima prve godine studija o fakultetu i iskustvu studiranja online i fizički, stoji na njihovoj službenoj straniciBrucoše mole da se prije dolaska u prostorije fakulteta ispuni obrazac i odabere datum da se ne stvara gužva.