Foto: Privatna arhiva

“Studenti u doba korone” projekt je osmišljen da bi na zabavan način pomogao olakšati život studentima tijekom ove velike životne promjene bez izlazaka i predavanja.

“Sve to rezultira prirodnim ljudskim reakcijama – strahom, tugom, anksioznosti, ljutnjom, bespomoćnosti… Znajući to, i mi na neki način želimo dati svoj doprinos društvu, točnije studentima”, otkrivaju studenti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, osnivači projekta. S prof. dr. sc. Mirandom Novak, ovaj je projekt nastao kao dio kolegija Savjetovanja kojem je cilj osposobiti studente za uspješno savjetovanje u stručnom smislu, pa je time spojena i nastava i zabava.

“Težimo povezivanju što većeg broja studenata s ciljem dijeljenja korisnih ideja i humorističnih sadržaja, kao i pozitivnog duha i optimizma”, stoji u opisu Facebook stranice.

Foto: Privatna arhiva

U izradi projekta i odabiru tema sudjeluje 12 studenata pod vodstvom profesorice Novak. Također, u projektu im pomažu studentice izvan ovog kolegija koje izrađuju ilustracije za Facebook objave. Studenti ERF-a, začetnici ove ideje, kažu da im je pri izradi projekta bilo bitno da teme, videozapisi i slike koje objavljuju i njima samima budu zanimljivi.

“Na početku konceptualiziranja projekta vodili smo se idejom da želimo objavljivati sadržaj kojeg i sami želimo vidjeti i pročitati, sadržaj koji će nam dati onaj ‘good feeling’ u ovom periodu”, pojašnjavaju studenti. Ovakav projekt prepoznali su brojni drugi studenti koji im se često javljaju s riječima pohvale, ali i prijedlozima za suradnju. Ipak njihova najveća misija je pomoći studentima koji im se javljaju i to rado čine. Javiti im se može svatko te ih pronaći preko društvenih mreža.

“Studenti u doba korone” prvi im je ovakav projekt i trenutno su fokusirani samo na njega, ali budući da u projektu sudjeluju mladi kreativni ljudi, otvara se mogućnost da jednog dana preraste u nešto veće. No, do tada pripremaju nove sadržaje i ideje, sve to samo da održe kvalitetu projekta, kažu ambiciozni studenti.

Foto: Privatna arhiva