Foto: Matija Benić

Ime: Kaja Pavlinić

Dob: 21

Studij: FER

Kaja Pavlinić jedna je od rijetkih mladih koja je aktivna u svojoj zajednici, radi na brojnim projektima i članica je nekoliko organizacija putem kojih organizira različite projekte. Njezin društveni angažman seže još u doba dok je išla u srednju školu tijekom koje je sudjelovala na različitim nacionalnim i međunarodnim natjecanjima i projektima.

U četvrtom razredu srednje škole odabrana je za hrvatsku predstavnicu za Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship te je mjesec dana provela na Purdue Universityju u Indiani, gdje je upoznala različite mlade ljude, i to je ono što ju je motiviralo za aktivniji rad u zajednici.

Foto: Matija Benić

“Bilo je iznimno inspirativno vidjeti toliko uspješnih i marljivih vršnjaka koji mijenjaju svijet već s 18 godina. Tada sam znala da moj život ne smije ispasti monoton i usredotočen na puku egzistenciju, nego da želim pomoći što više ljudi, osnažiti zajednicu i ostaviti neki svoj trag u društvu”, govori ona.

‘Mladi ne da mogu, nego moraju pokrenuti Hrvatsku’, kaže Kaja

Danas je voditeljica projekta Integritas kojim osvještava mlade o negativnim posljedicama akademskog nepoštenja. Uz to je i voditeljica energetske tvrtke s tržišnim potencijalom Tinja, čiji je cilj informirati zajednicu o obnovljivim izvorima energije i o isplativosti solarnih panela na pojedinim lokacijama. Kaja je i članica Vijeća mladih predsjednice Republike Hrvatske, Savjeta mladih Grada Varaždina, Hrvatskog društva Ujedinjenih naroda i udruge mladih Leadership Development Association Croatia.

“Mladi ne da mogu, nego moraju pokrenuti Hrvatsku. Mislim da je trenutačno stanje društva vrlo nepovoljno za mlade, zbog toga što nas se na svakom koraku pokušava demotivirati i uvjeriti kako ovdje nema budućnosti. Na nama je da pokažemo kako trudom, znanjem i dobrom voljom možemo i ovdje uspjeti i bez nepotizma ili prelaženja granica vlastitog integriteta”, zaključuje.