StoryEditor

GORAN VINČIĆ Najmlađi stalni komičar Studija smijeha

Nakon smrti poznatog komičara Robina Williamsa, Goran se zainteresirao za stand-up komediju

07/09/2017 u 07:01 h
5294
Tina Kadoić

Ime: Goran Vinčić

Dob: 22

Studij: Filozofija

Goran Vinčić prije nekoliko godina nije mislio da će stand-up komedija biti dio njegova života, ali od početka travnja ove godine postao je najmlađi rezident Studija smijeha, k tome još i jedini student. Komedijom se bavi oko godinu i pol, a sve je počelo u srednjoj školi, kad se u razredu stalno zezao sa svojim prijateljima. Nakon smrti poznatog komičara Robina Williamsa, Goran se zainteresirao za stand-up komediju.

"Volim Robina Williamsa. Gledao sam sve njegove filmove, a onda sam nakon njegove smrti otkrio njegov stand-up. Pogledao sam sve moguće što ima na Youtubeu, a onda sam otkrio da ima i drugih komičara", prepričava i navodi da mu je najdraži komičar Louis C.K. Do svog mjesta u Studiju smijeha došao je tako da je svaki ponedjeljak nastupao na Open mic susretima, gdje svi mogu stati pred mikrofon i zabavljati publiku.

"Tako sam i sebe vježbao", objašnjava Goran. "To je najteža publika".

Danas Goran vodi Open mic nastupe i tako gradi svoj komičarski portfolio. Svaki mjesec mora imati novi komičarski tekst, i to ga potiče da stalno napreduje. Goran voli biti na pozornici, a za tremu kaže da je normalna stvar i da je zapravo i mora biti.

"Ako nemaš tremu, to znači da ti nije stalo", tako mu je objasnila kolegica iz Studija Marina Orsag, s čime se on slaže.

Iako voli komediju i nastupati, Goran smatra da je za mentalno zdravlje važno odvojiti se od svoje 'smiješne' persone

No iako voli nastupati i voli komediju, smatra da je za mentalno zdravlje važno znati odvojiti se od svoje "smiješne" persone, uzimajući za primjer Robina Williamsa, za kojeg smatra da ga je dokrajčilo upravo to što je bio uvijek pristupačan i nasmijan, nikad ne isključujući tu zabavljačku stranu sebe.

"Mi smo svi pristupačni, ali ja sam zagovornik toga da odradim nastup, porazgovaram s publikom pa se maknem", kaže Goran.

Kod svoga posla voli to što može govoriti što misli na duhovit način i onda otvarati ljude prema nekim idejama i rušiti predrasude. Svjestan je da je tek na početku svoje karijere i zahvalan je Studiju smijeha i Marini Orsag što su mu pružili prigodu. "Da nema njih, ne bi bio tu gdje sam sad. Dali su mi povjerenje, koje sam barem dosad opravdao. Sad kad sam postao rezident, odnosno profesionalni komičar, tek sad počinje pravi posao", objašnjava Goran.

Goran je student četvrte godine filozofije na Filozofskom fakultetu, a osim studiranja i stand-up komedije bavi se karateom već 17 godina i dvije godine voditelj je treninga u svom bivšem karate klubu. Osim karatea bavi se i drugim borilačkim vještinama kao što su boks, hrvanje i miješane borilačke vještine (MMA).

Vezani članci
27. travanj 2024 01:05