Foto: Vilim Hlušička/Global

Ime: DJ duo NSI
Dob: 21 i 22
Studij: FER i FSB

Kada su otkrili strast prema poslu DJ-a, Fabijan Žunić i Luka Kasumović iz Novske odlučili su nabaviti DJ kontroler i započeti zanimljivu suradnju. Odnedavno su pod zajedničkim nazivom NSI počeli nastupati po zagrebačkim klubovima.

“Već se dulje bavim produkcijom hip-hop instrumentala pa sam tako počeo skupljati gramofonske ploče i puštati ih na gramofonu”, kaže Fabijan, student četvrte godine Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Tada mu se probudio osjećaj za “DJ-anje”, pa je ubrzo počeo surađivati s Lukom, studentom treće godine Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

“DJ-anjem” spajaju ugodno s korisnim, pa im nastupi u klubovima svakako omogućuju više studentski džeparac

“U veljači sam si priuštio DJ kontroler i od tada je sve krenulo”, kaže Luka.

Budući da su obojica redovni studenti, svoj hobi moraju uskladiti i s fakultetskim obvezama.Na podiju se najčešće mogu čuti njihovi house, techno i tech-house miksevi.

“Dodali bismo i trance koji se pušta u kasnim satima kao poslastica za najvrući kadar plesnog podija”, kažu Fabijan i Luka te ističu da komercijalu ne puštaju.

Kao glazbeni uzor obojica izdvajaju Carla Coxa. “DJ-anjem” spajaju ugodno s korisnim, pa im nastupi u klubovima svakako omogućuju više studentski džeparac. No objašnjavaju da je uloženi trud ipak mnogo veći.

“Izvor zarade, naravno, postoji, ali kad bi se to usporedilo s vremenom provedenim za traženje pjesama, miksanjem tih pjesama, samostalnim učenjem i uloženim novcem treba proći i određeno razdoblje da bismo došli na pozitivnu nulu”, kažu dečki.

Dosad su nastupali u nekoliko kafića u Zagrebu i u Novskoj. Posljednji nastup za Noć vještica pamtit će zbog pozitivne i rasplesane atmosfere cijele noći za koju je, naravno, bila zaslužna publika koja se odazvala u velikom broju.