FOTO: 3LHD

Je li Zeleni paviljon prošao inspekciju? Kada će biti otvorena menza? Hoće li biti još renoviranja? Hoće li sve otići u zaborav? Mnogo je pitanja koja ovih dana muče studente koji su se veselili otvaranju novog restorana i najmodernijeg studentskog kompleksa u Zagrebu. Naime, Zeleni paviljon još nije otvoren. U tom dugo iščekivanom studentskom kampusu Agronomskog i Šumarskog fakulteta trebali su od 1. listopada uživati prvi studenti. Najprije je otvorenje odgođeno zbog tehničke provjere, a sada nitko ne zna što se događa.

Tko je mjerodavan?

Iako je Agronomski fakultet naveden kao jedan od financijera Zelenog paviljona, oni smatraju da je za informacije o kompleksu mjerodavan isključivo Studentski centar. Kao pojašnjenje dodaju da bi Agronomski fakultet u ovoj priči trebao biti samo korisnik kompleksa.

15 milijuna kuna potrošeno je na izgradnju

U Studentskom se pak centru šale na račun dugo najavljivanog najmodernijeg studentskog restorana. Na pitanje što se događa sa Zelenim paviljonom, u centrali Studentskog centra odgovaraju pitanjem: “Je l` to nešto francusko?”.

Nema datuma otvaranja

Šala je bila tu da ublaži neugodnu činjenicu da u ranim popodnevnim satima tamo više nema mjerodavnih osoba koje bi na takvo pitanje mogle dati odgovor. Izbjegavanje odgovora nastavilo se i sljedećih dana uz ispriku da su svi odgovorni na službenim putovanjima.

Na e-poruke također ne odgovaraju, a na prijašnje pozive znali su odgovoriti da su se već izjasnili nekim drugim studentskim medijima. Do zatvaranja ovoga broja niti jedan mjerodavni nije odgovorio na upit o ocjeni inspekcije o ispravnosti Zelenog paviljona niti o novom datumu otvaranja 15 milijuna kuna vrijednog projekta.